ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)




Σήμερα σας παρουσιάζουμε το υπέροχο βιβλίο της Έφης Λαδά, σε εικονογράφηση της ίδιας, από τις εκδόσεις Πατάκη.




Κάποτε υπήρχε ένα πράσινο μέρος σε μια μικρή, όμορφη χώρα. Ένας μάγος κάλεσε τη Φωτιά και της το έδειξε. Αυτή, με τη βοήθεια του αέρα, πέρασε πάνω από τον τόπο και δεν άφησε τίποτα πίσω της παρά στάχτες, καταστροφή και δυστυχία. Έπειτα, ήρθε η Σιωπή που έμεινε για πολύ καιρό. Τα παιδιά όμως, φύτεψαν σπόρους και μετά από πολλές μέρες άρχισαν να ξεφυτρώνουν τα πρώτα φύλλα.  Ύστερα ήρθαν τα πουλιά, οι πεταλούδες και η Ελπίδα που έπαιζε με τα παιδιά. Η Σιωπή πήγε να μείνει με τον μάγο, που είχε χάσει το αγαπημένο του γεράκι στη φωτιά.



Η συγγραφέας εμπνεύστηκε την ιστορία αυτή από τη μεγάλη φωτιά στην Πελοπόννησο τον Αύγουστο του 2007 και έλαβε μέρος με αυτήν σε έναν διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διεθνή θέματα. Η έκδοσή της φέτος, έναν χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ.

Ο λόγος λιτός και απέριττος, σχεδόν δωρικός, γεμάτος συμβολισμούς και οικολογικά μηνύματα. Μας μιλάει για την καταστροφή της φύσης από τον άνθρωπο και για τις επιπτώσεις της. Μας μιλάει όμως και για την ελπίδα, την αναγέννηση και την αισιοδοξία που ξανάρχονται χάρη στα παιδιά και την ανάγκη τους για ζωή.

Η εικονογράφηση πανέμορφη, συνοδεύει ιδανικά το κείμενο και θυμίζει πίνακες ζωγραφικής.

Ένα υπέροχο βιβλίο που θα λατρέψετε εσείς και τα παιδιά σας!


Γράφει η Χριστίνα Βούλαλη από το Τα παιδάκια μας 

 ________________________________________________________________________________________________

Πολυταξιδευμένη εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία τους, μαμά και blogger. Θέματα που την ενδιαφέρουν; Η θετική διαπαιδαγώγηση, οι εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ό,τι έχει να κάνει με το παιδί. Της αρέσει η καλή μουσική, τα ενδιαφέροντα βιβλία και τα όμορφα ταξίδια!


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!