ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ(ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΕΝ ΠΛΩ)



Στην σημερινή βιβλιοκριτική έχουμε το παιδικό βιβλίο της Φίλιας Δενδρινού, "Ο ποντικός και η θυγατέρα του", από τις εκδόσεις Εν πλω.



Η ιστορία αφορά έναν πλούσιο ποντικό, τον κυρ Τελεμέ, και την κόρη του, Μυζηθρούλα η οποία έχει φτάσει πλέον σε ηλικία γάμου, και πρέπει να βρεθεί ο καταλληλότερος για εκείνη, γαμπρός. Φυσικά, αυτήν την αναζήτηση αναλαμβάνει ο πατέρας της, με βασικό κριτήριο τον πλούτο και τη δύναμη.

Θεωρεί πως αφού ο ίδιος είναι πλούσιος, και άρχοντας του μικρού του τόπου, θα πρέπει να βρεθεί και ο ανάλογος γαμπρός για την κόρη του. Ακόμα και αν δεν τον έχουν γνωρίσει ποτέ. Αυτός της αξίζει!



Κάπως έτσι ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι προς την αναζήτησή του. Στην πορεία, θα συναντήσουν απογοητεύσεις και εκπλήξεις, και θα βάλουν τον εαυτό τους να σκεφτεί εάν πήραν τις σωστές αποφάσεις.



Μια πολύ όμορφη-παραβολική ιστορία, για την πραγματική έννοια της αγάπης και της συντροφικότητας. Αφήνει στην σκέψη των παιδιών, πως ο/η σύντροφός τους, δεν θα πρέπει να επιλέγετε με βάση τον πλούτο και την δύναμη, αλλά με βάση την αγάπη, και το πόσο καλά γνωρίζουν ο ένας τον άλλον.

Πως λοιπόν, μια μικρή ποντικούλα θα μπορούσε να παντρευτεί τον Ήλιο, ή το σύννεφο;







Η εικονογράφηση, που είναι της Εύης Τσακνιά, είναι φοβερή και θα αγγίξει σίγουρα την φαντασία των παιδιών! Πολλά χρώματα, απαλοί τόνοι, αλλά ποιο πολύ από όλα, μας ενθουσίασαν τα πορτραίτα όλων των ηρώων, στο τέλος του βιβλίου. Σίγουρα θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες και θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μικρό παιχνίδι αναγνώρισης όλων των χαρακτήρων.



Ένα λαϊκό και συνάμα παραβολικό παραμύθι, που θεωρώ πως δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη.

Γράφει η Διαμάντω Καλλίδου από το Mamakaipaidi.com


________________________________________________________________________________________________

Είναι μαμά, σύζυγος, και blogger! Η μεγάλη της αγάπη και full time απασχόληση είναι τα δυο κοριτσάκια της. Στον ελεύθερό της χρόνο τής αρέσει να γράφει στο blog της ή να ράβει όμορφα πραγματάκια για μωρά! 


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!