ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΘΩΣ)



Το βιβλίο "Ιστορίες από την Καπερναούμ" της συγγραφέως και φίλης Κατερίνας Δανδουλάκη-Χιόνη από τις εκδόσεις Άθως άρεσε πάρα πολύ και στις κόρες μου και σε εμένα. Είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο γιατί με πολύ όμορφο τρόπο και με απλά λόγια φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το Ευαγγέλιο και τους μαθαίνει τις παραβολές του Σπορέα και του Καλού Σαμαρείτη.



Μια παρέα παιδιών ζουν στην Καπερναούμ τα χρόνια της δράσης του Χριστού. Ο Σίμων, ο Ιωάννης, η Εσθήρ, η μικρούλα Ρουθ και ο Φίλιππος είναι ακριβώς όπως τα σημερινά παιδιά που παίζουν, μαλώνουν, έχουν περιέργεια, γελάνε, σκέφτονται και συζητούν. Έχουν όμως την τύχη να γνωρίσουν από κοντά τον Ιησού και να ακούσουν τις παραβολές του. Όταν λοιπόν ο Σίμων μαλώνει με τον Φίλιππο, στην αρχή του κρατάει μούτρα. Μετά όμως ακούει από τον Ιησού την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη και μπαίνει σε σκέψεις. Γιατί μπορεί οι παραβολές να ειπώθηκαν πριν από εκατοντάδες χρόνια, όμως στην πραγματικότητα έχουν εφαρμογή στην καθημερινότητά μας.

Συχνά το Ευαγγέλιο φαντάζει ιδιαίτερα δυσνόητο στα αυτιά των μικρών παιδιών. Ωστόσο, η συγγραφέας, κατάφερε μέσω του βιβλίου της να φτιάξει μια όμορφη ιστορία για παιδιά και ταυτόχρονα να τους μάθει τις δύο παραβολές (του Σπορέα και του Καλού Σαμαρείτη) με τρόπο κατανοητό και διασκεδαστικό.



Η εικονογράφηση του βιβλίου, από τον εικονογράφο Σπύρο Γούση, είναι υπέροχη. Πρώτον γιατί συνδυάζει κάποιες σκηνές σε μορφή κόμικ που αρέσει πολύ στα παιδιά και δεύτερον γιατί τα σκίτσα και τα χρώματα είναι απόλυτα ταιριαστά με την ιστορία του βιβλίου. Στα συν του βιβλίου είναι το τρίπτυχο παιχνίδι που παρουσιάζει την πόλη της Καπερναούμ εξαιρετικά εικονογραφημένη! Αλλά και οι φιγούρες στο τέλος του βιβλίου που μπορεί το παιδί να τις χρωματίσει, να τις κόψει και να τις κάνει μαριονέτες.



Ιστορίες από την Καπερναούμ

Συγγραφέας: Κατερίνα Δανδουλάκη-Χιόνη

Εκδόσεις: Άθως

Εικονογράφος: Σπύρος Γούσης

Σελίδες: 35

Γράφει η Σωτηρία Μπιλιανού από το My Little World
_________________________________________________________________________________________________

Η Σωτηρία Μπιλιανού είναι σύζυγος, εργαζόμενη, crafter, blogger και πάνω από όλα μαμά της Ελένης και της Έλλης. Το επάγγελμά της είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα Χρηματοοικονομικά, όμως αυτό που της αρέσει περισσότερο είναι να ασχολείται δημιουργικά με τα παιδιά της και να περνάει πολύ χρόνο μαζί τους, να παίζουν, να μαθαίνουν, να χαίρονται. Θα τη βρείτε στο blog της να μοιράζεται ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, κατασκευές, συνταγές, σκέψεις, ταξίδια.


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!