ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ(ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΚΥΡΑ)






Το “Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου” της Stella Dreis είναι μια νέα πρόταση παιδικού βιβλίου απο τις εκδόσεις Άγκυρα για παιδιά από 5 χρονών και πάνω.




Τι είναι “ευτυχία” , τι είναι αυτό που μας οδηγεί στο χαμόγελο της ευτυχίας; Πόσα βιβλία ,πόσες ταινίες και πόσα τραγούδια έχουν γραφτεί αναζητώντας το νόημα της ευτυχίας. Από την αρχή της ύπαρξης του ο άνθρωπος αναζητά αυτό το κάτι που θα τον κάνει να αισθάνεται αληθινή ευτυχία και το ψάχνει πολλές φορές σε λάθος δρόμους έως και σήμερα.





Θα μπορούσαμε όμως να δώσουμε σε ένα μικρό παιδί να καταλάβει τι είναι ευτυχία όταν και εμείς οι ίδιοι πολλές φορές δεν είμαστε σίγουροι; Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Μέσα από αυτό το χιουμοριστικό βιβλίο και διαβάζοντας τις αστείες και ξεκαρδιστικές γκάφες των ηρωίδων της ιστορίας μας θα φωνάξετε και εσείς μαζί τους “Τα καταφέραμε” ...και θα θέλετε να χοροπηδήσετε μαζί τους γελώντας ευτυχισμένοι!

To “Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου” είναι ένα βιβλίο γραμμένο με απλό και χιουμοριστικό τρόπο και με άκρως ξεκαρδιστική εικονογράφηση με υπέροχα χρώματα και τόσο όμορφα μηνύματα!










Θα βρούμε άραγε το πως θα είμαστε ευτυχισμένοι ; Με σύμμαχο την θετική σκέψη και αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά μας γενναιόδωρα και αισιόδοξα αφήνοντας τα ομορφότερα συναισθήματα του πραγματικού μας εαυτού να αναβλύσουν .....τότε σίγουρα θα ανακαλύψουμε το μυστικό της ευτυχίας !




Τα παιδιά μου ενθουσιάστηκαν με την κυρία Φωτεινή ,την πρωταγωνίστρια του βιβλίου αλλά και με την κυρία Τσιριχτή την κυρία Ξινή και την κυρία Στρογγυλή ,τις συμπρωταγωνίστριες και το πήραν στο σχολείο τους να το διαβάσουν με τους φίλους τους ...γιατί τα καλά βιβλία πρέπει να τα μοιραζόμαστε!

Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Γράφει η Μαρία Χαντζίκου

 ________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Χαντζίκου είναι σύζυγος, μητέρα, διακοσμήτρια (ΤΕΙ Αθήνας). Οτιδήποτε σχετίζεται με την τέχνη την κάνει να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να χαμογελάει.


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!