ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (ΜΙΝΩΑΣ)


Σας παρουσιάζουμε σήμερα το βιβλίο «Δύο χρόνια διακοπές» του Ιουλίου Βέρν σε μετάφραση Γ. Α. Βασδέκη, από την ανανεωμένη κλασική σειρά «Γαλάζια Βιβλιοθήκη» των εκδόσεων Μίνωας.

Μια παρέα μαθητών ενός σχολείου της Νέας Ζηλανδίας επιβιβάζονται στο ιστιοφόρο «Σλούγκι» για να κάνουν το γύρο του νησιού. Όμως τη νύχτα, ενώ το πλήρωμα βρίσκεται στη στεριά, το πλοίο παρασύρεται μακριά από το λιμάνι και τα παιδιά μένουν μόνα τους στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ύστερα από μια μεγάλη καταιγίδα ναυαγούν σε ένα ερημονήσι.  Κι έτσι ξεκινούν οι μεγάλες «διακοπές» τους…

Για δύο χρόνια προσπαθούν να επιβιώσουν κυνηγώντας, ψαρεύοντας, στήνοντας παγίδες, εξημερώνοντας ζώα και καλλιεργώντας τη γη. Οι σχέσεις τους δοκιμάζονται καθώς οι αντιθέσεις έρχονται στην επιφάνεια και οι συγκρούσεις δεν αργούν να συμβούν. Όταν όμως ένα περαστικό πλοίο που είχαν καταλάβει πειρατές ναυαγεί στο νησί, τα παιδιά συμφιλιώνονται για να τους αντιμετωπίσουν.  

Ένα από τα λιγότερα γνωστά βιβλία του Ιουλίου Βέρν που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα και σίγουρα θα γοητεύσει τα παιδιά από 10 χρονών και πάνω αλλά και τους μεγάλους. Η δυναμική του αφήγηση και οι ζωντανές περιγραφές μας μεταφέρουν στο μυστηριώδες νησί, για να γίνουμε μάρτυρες των περιπετειών των παιδιών καθώς και της εξέλιξης των σχέσεών τους.

Ένα κλασικό βιβλίο που σίγουρα αξίζει να διαβάσουν μικροί και μεγάλοι.


Γράφει η Χριστίνα Βούλαλη από το Τα παιδάκια μας 

 ________________________________________________________________________________________________

Πολυταξιδευμένη εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία τους, μαμά και blogger. Θέματα που την ενδιαφέρουν; Η θετική διαπαιδαγώγηση, οι εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ό,τι έχει να κάνει με το παιδί. Της αρέσει η καλή μουσική, τα ενδιαφέροντα βιβλία και τα όμορφα ταξίδια!


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!