ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΓΙΝΕ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΝΩΑΣ)

Ο αμιγώς μήνας των διακοπών μπήκε, όσοι δεν έχουν ξεχυθεί στις παραλίες θα πάνε και εμείς είμαστε εδώ να σας δείξουμε ένα βιβλίο που θα αποσχολείσετε τα μικρά σας παιδάκια από 3,5 - 5 ετών ευχάριστα αλλά και εκπαιδευτικά!



Το"Γίνε αστέρι και το καλοκαίρι" από τις εκδόσεις Μίνωας της Χαράς Κατσαρή, είναι ένα βοήθημα γονιού για τις δύσκολες ώρες, της ατελείωτης ημέρας ενός τετράχρονου παιδιού.
Με άκρως καλοκαιρινή εικονογράφηση από την Νίκη Λεωνίδου, με χαρούμενες δραστηριότητες κατά τις οποίες μπορεί να αναπτύξει την παρατηρητικότητά του, να εξασκηθεί σε προμαθηματικές έννοιες, στα σχήματα, τους αριθμούς, να κάνει προγραφικές ασκήσεις, να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, αλλά και να διασκεδάσει κολλώντας αυτοκόλλητα αλλά και χρωματίζοντας ή ζωγραφίζοντας ελεύθερα.



Προτείνεται για παιδιά που έχουν τελειώσει το προνήπιο καθώς είναι βασισμένο στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για το νηπιαγωγείο, όμως και σε μικρότερα παιδιά μπορεί άνετα να βοηθήσει να ακονίσουν το μυαλό τους!


Η Ιωάννα μου που είναι 3, 5 ετών έχει ενθουσιαστεί με το βιβλίο, και αν περνούσε από το χέρι της θα το είχε τελειώσει όλο σε ένα απόγευμα! Συμφωνήσαμε όμως να κάνουμε συχνά από λίγο για να το έχουμε για αρκετές μέρες, αλλά και για να κάνουμε τις δραστηριότητες με όρεξη.



Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν επίσης το "Γίνε ξεφτέρι και το καλοκαίρι" για παιδιά που τελείωσαν το νήπιο και το "Καλοκαιρινές διακοπές" για τα παιδιά που τελείωσαν την πρώτη δημοτικού.


Πάρτε το μαζί σας, στην παραλία ή στο βουνό και καλά να περάσετε το υπόλοιπο καλοκαίρι!
Καλές διακοπές!

Γράφει η Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr

________________________________________________________________________________________________

Η Ευαγγελία Παπαρίζου είναι η καλλιτέχνης της παρέας, καθώς επιμελείται εξ ολοκλήρου το περιοδικό, αν και έχει σπουδάσει φυσιοθεραπεία και παιδαγωγικά! Σίγουρα τα άρθρα της θα τα λατρέψετε, αφού έχει έναν μοναδικό τρόπο να αναλύει τα πράγματα!


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!