ΤΟ FAMILIVES ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΑΡΦΕ!


Την Κυριακή 4 Αυγούστου, η συγγραφέας Σοφιάννα Παϊδούση διοργάνωσε μια εκδήλωση στο Aqua Nova στο Λιτόχωρο για να γιορτάσει διπλά: ήταν τα πρώτα γενέθλια του γιου της Λεονάρντο και η πρώτη δημόσια εμφάνιση του πνευματικού της γιου, του Παρφέ.




Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση με μουσική, παιχνίδια και δραστηριότητες για τα παιδιά στην ακροθαλασσιά, κληρώσεις δώρων, σπιτική λεμονάδα, ποπ κορν και φυσικά αμέτρητα παγωτά! Το Familives δεν μπορούσε βεβαίως να λείψει από τη γιορτή αυτή!




Ο Παρφές, ο ήρωας του βιβλίου που αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο πακέτο για τον σχολικό εκφοβισμό στην Ελλάδα, ήταν εκεί με σάρκα και οστά! Έπαιξε, φωτογραφήθηκε και διασκέδασε με τα παιδιά για τέσσερις ολόκληρες ώρες και τα κέρασε όσα παγωτά μπορούσαν να φάνε! 




Η Σοφιάννα Παϊδούση υπέγραψε με ιδιόχειρη αφιέρωση τα βιβλία που αγόρασαν τα παιδιά και συζήτησε μαζί τους. 



Ο μικρός Λεονάρντο στην αγκαλιά των γονιών του που ήταν όλο χαρά, έσβησε με μια μικρή βοήθεια τα κεράκια της τούρτας που είχε σαν θέμα τι άλλο; Τον Παρφέ βεβαίως!


Φυσικά δεν έλλειψε η μασκότ της εκδήλωσης, ο Charlie ο σκυλάκος, που είχε φορέσει το καλό του κοστούμι!



Στο τέλος ο Παρφές αποχαιρέτισε τους μικρούς του φίλους που έφυγαν όλοι με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη.

Θα ξανασυναντηθούμε σύντομα με τον Παρφέ και την παρέα του! Σε λίγες μέρες θα ακολουθήσει αναλυτική βιβλιοκριτική με διαγωνισμό για να κερδίσετε αντίτυπα του βιβλίου! Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι στο Familives!



Μέχρι τότε, μπορείτε να τον βρείτε εδώ:



(έχει δική του σελίδα στο Facebook αλλά και βίντεο στο YouTube, σαν όλους τους μεγάλους σταρ!)







Γνωριμία με τη Σοφιάννα Παϊδούση

Η Σοφιάννα Παϊδούση, πάντα αγαπούσε τα παιδιά και κατάφερε να κάνει τ’ όνειρό της πραγματικότητα, σπουδάζοντας νηπιαγωγός στο Τμήμα Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στην Αθήνα.

Mε καταγωγή από τη Χίο και… διακτινισμό  διαμονής ανάμεσα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Κέρκυρα -με οικογένεια κι ένα γλυκό μωρό ενός χρόνου-, εκτός από παραμυθού, καθηγήτρια Αγγλικών και blogger (θέατρο, για παιδιά και ενήλικες, μουσική και βιβλίο), έχει σπουδάσει σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και θεατρική γραφή. Έχει εξειδικευτεί στο Γραφιστικό Σχεδιασμό, στην επεξεργασία στατικής εικόνας, στο Web Development και στο InDesign, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στον ελεύθερό της χρόνο, επιμελείται και επεξεργάζεται ψηφιακά σχολικές ταινίες μικρού μήκους. Το σενάριο της (Η Νέα Γενιά, 2008) έγινε ταινία μικρού μήκους επί 4 το 2017, με τον τίτλο «Schoolikoμπερδέματα ΙΙ», με τις αναρτημένες διαδικτυακές εκδόσεις να έχουν ξεπεράσει συνολικά τις 325.000 προβολές μέσα σ’ ένα χρόνο. Μπορείτε να τις βρείτε εδώ:







Εκτός από τη λογοτεχνία και τα παραμύθια, της αρέσει να χάνεται σε άγνωστα μέρη στα ταξίδια της, μαζί με την οικογένειά της και το αγαπημένο της σκυλάκι, τον Charlie.

Θα την βρείτε εδώ:


Γράφει η Χριστίνα Βούλαλη από το Τα παιδάκια μας 

 ________________________________________________________________________________________________

Πολυταξιδευμένη εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία τους, μαμά και blogger. Θέματα που την ενδιαφέρουν; Η θετική διαπαιδαγώγηση, οι εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ό,τι έχει να κάνει με το παιδί. Της αρέσει η καλή μουσική, τα ενδιαφέροντα βιβλία και τα όμορφα ταξίδια!


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 

Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!