ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Σ΄ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΓΙΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΚΥΡΑ)

«Σ’ ευχαριστώ, γιαγιά!» το παραμύθι της Σούλας Τσιάτσιου με εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ. Ένα υπέροχο, γλυκό παραμύθι που κάνει τους μεγάλους να χαμογελούν νοσταλγικά θυμούμενοι τη δική τους γιαγιά.





Γιαγιά, πόσο γλυκιά ύπαρξη στη ζωή ενός παιδιού και πόσες αναρίθμητες γλυκές αναμνήσεις του προσφέρει. Σε αυτό το παραμύθι πρωταγωνιστούν όλες οι γιαγιάδες. Μέσα από τις σελίδες του η Σούλα Τσιάτσιου καταφέρνει με υπέροχο τρόπο και εξαιρετικό λεξιλόγιο να περάσει μηνύματα όπως η σωστή διατροφή, η πραγματική αγάπη αλλά και ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή ενός παιδιού: την έλλειψη της μαμάς από το σπίτι καθώς εκείνη δουλεύει.






Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εκτός των άλλων αναφέρει επίσης γνωστούς μύθους αλλά και ωραία παραδείγματα έτσι ώστε να περάσει τις αλήθειες αυτές στα παιδιά.



Η υπέροχη εικονογράφηση με τα ζωντανά χρώματα από την Κατερίνα Χαδουλού συμβάλει στη δημιουργία αυτού του υπέροχου παραμυθιού.






Από το οπισθόφυλλο



Η μικρή Βαλέρια ρωτά τη γιαγιά της για πράγματα που την ανησυχούν καθώς περπατούν στον πανέμορφο, γεμάτο χρώματα κήπο τους.

Εκείνη τότε της μιλά για την πραγματική αγάπη των δικών μας ανθρώπων, για όσα μας προσφέρει η φύση και πρέπει να τα εκτιμούμε σωστά, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να τρεφόμαστε υγιεινά.



Για παιδιά από 5 χρονών και πάνω.




Γράφει η Μαρίνα Πλούμπη από το Info in a shot
________________________________________________________________________________________________

Αγαπώ, χαμογελώ, γράφω, διαβάζω, ταξιδεύω. Έρωτάς της η δουλειά της. Τουριστικός πράκτορας με εξειδίκευση τη διοργάνωση συνεδρίων. Πάθος της το διάβασμα και η συγγραφή. Μέσα στην τσάντα της υπάρχει πάντα ένα βιβλίο, ένα μολύβι και πολλές σημειώσεις σε χαρτάκια, μπλοκάκια και σημειωματάρια. Αγάπη της οι άνθρωποι, με τους οποίους μοιράζεται το σπίτι της και τη ζωή της.


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!

Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!