ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ : ΠΡΩΤΑΡΗΣ ΜΠΑΜΠΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ)

Γίνεσαι πρώτη φορά μπαμπάς; Τότε το βιβλίο που θα σου προτείνουμε σήμερα θα είναι για σένα ο καλύτερος οδηγός. Πρόκειται για το βιβλίο "Πρωτάρης ΜΠΑΜΠΑΣ" των Lionel Pailles  και Benoit Le Goedec των εκδόσεων Διόπτρα. Ένας οδηγός που θα σου λύσει όλες σου τις απορίες.








Ο οδηγός αυτός  γράφτηκε από τον  Lionel Pailles, δημοσιογράφο στο επάγγελμα με δυο παιδιά και τον Benoit Le Goedec , μαιευτήρα με 5 δικά του παιδιά!!! Δυο μπαμπάδες με προσωπική πείρα αλλά και επιστημονική κατάρτιση. Διαβάζοντας το βιβλίο αν έχεις παιδιά, ξαναζείς όλο εκείνο το ταξίδι. Αν πάλι ετοιμάζεσαι να αποκτήσεις το πρώτο σου παιδί, θα σου λυθούν οι περισσότερες απορίες που έχεις ή που θα έχεις στο μέλλον, με τον πλέον κατανοητό τρόπο αλλά και με μπόλικο χιούμορ. Γιατί αυτοί οι μπαμπάδες θα σε κάνουν να αγαπήσεις ακόμα και τις δυσκολίες.




Το βιβλίο χωρίζεται σε πέντε πράξεις:

ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ : Η εγκυμοσύνη από τη σκοπιά του μπαμπά.
Όλα όσα θες να ρωτήσεις το γιατρό, τη μαμά! Όλα όσα φοβάσαι να νιώσεις, μικρές συμβουλές που θα σε προετοιμάσουν και θα κάνουν τη σχέση σου με τη μέλλουσα μαμά πιο δυνατή.




ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ : Μερικές ώρες στην αίθουσα τοκετών.
Είτε μέσα, είτε έξω από την αίθουσα τοκετών θα έχεις την ίδια γλυκιά προσμονή. Μάθε πώς να βοηθήσεις τη μαμά και τι να περιμένεις.

ΤΡΙΤΗ ΠΡΑΞΗ:Μερικές μέρες στο μαιευτήριο με το νέο μέλος της οικογένειας.
Επιτέλους το μωρό είναι στην αγκαλιά σας.  Η χαρά και η ανησυχία της πρώτης στιγμής. Δεν υπάρχει πιο αντιφατική περίοδος, Από την απόλυτη ευτυχία του να κρατάς το μωρό σου αγκαλιά, στην απόλυτη απόγνωση. Και τώρα τι πρέπει να κάνω;



ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΑΞΗ: Το ροντάρισμα την πρώτη εβδομάδα στο σπίτι.
Αλλάζει όλη σου η ζωή γυρνώντας στο σπίτι. Πλέον δεν είστε μόνο δυο. Και η καθημερινότητα πρέπει να βρει τους καινούργιους ρυθμούς. Όσο πιο πολλά ξέρεις, τόσο πιο προετοιμασμένος θα είσαι.

ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΑΞΗ: Τέρμα τα γκάζια.
Έχεις αρχίσει να έχεις έλλειψη ύπνου; Αναρωτιέσαι τι νούμερο ρουχαλάκια να αγοράζεις; Η τελευταία πράξη θα σε βοηθήσει πολύ.




Το βιβλίο έγινε best seller στη Γαλλία. Παρόλο που θα περίμενα να είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας, είναι ο καλύτερος οδηγός για κάθε μπαμπά. Είναι εμπλουτισμένο με πολλές  προσωπικές συμβουλές  από  δεκάδες μπαμπάδες που θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία τους και οι συγγραφείς εναρμόνισαν στο κείμενο.

Ένα βιβλίο που θα πρότεινα ακόμα και σε μαμάδες. Διαβάζοντάς το μετά από τρία παιδιά ανακάλυψα πόσα ακόμα είχα να μάθω!!!!


Γράφει η Μαρία Ξαφίτσα από το Parentland.gr

 ________________________________________________________________________________________________

Μαθηματικός στο επάγγελμα και μητέρα τριών παιδιών. Τρελαίνεται για τα Χριστούγεννα, τις κατασκευές και το blogging. Μάλιστα μέσα από το blogging αγάπησε το web development, με το οποίο προσπαθεί να ασχοληθεί τώρα. Περιβάλλεται από παιδιά από το πρωί μέχρι το βράδυ, οπότε της φάνηκε πολύ φυσικό να αρθρογραφεί για αυτά!

Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!



Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!