ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΚΥΡΑ)Στη σημερινή βιβλιοκριτική έχουμε το βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου «Οι κορυφές Μέσα μας» από τις εκδόσεις Άγκυρα. Στην 4η έκδοση του, το αυτοβιογραφικό αυτό βιβλίο με τις 18 ιστορίες θετικής σκέψης και τη μια αληθινή προσωπική ιστορία υπέρβασης του συγγραφέα, έρχεται να μας τονίσει και να μας υπενθυμίσει πως η μεγαλύτερη κορυφή κατάκτησης είναι μέσα σου.Το «Οι κορυφές Μέσα μας» είναι ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο βασισμένο στο προσωπικό ημερολόγιο του συγγραφέα που κρατούσε τις ημέρες της προσπάθειας του – της προσωπικής του υπέρβασης ψυχικής και σωματικής- να ανέβει την υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο για φιλανθρωπικό σκοπό. Την ανάβαση διοργάνωσε το μεγαλύτερο αθλητικό και φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο, το LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για το προτεινόμενο για το Νόμπελ Ειρήνης MATHARE YOUTH SPORT ASSOCIATION στο Ναϊρόμπι, το οποίο φιλοξενεί παιδιά – θύματα βίας, πολέμου και ασθενειών. Αρχηγός της αποστολής ήταν η τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα και τα μέλη της ομάδας αποτελούνταν από Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες απ’ όλο τον κόσμο.

Βλέπουμε την προσωπική υπέρβαση του συγγραφέα - ως μοναδικού εκπροσώπου της Ελλάδας - πώς κατάφερε να τοποθετήσει την ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, συγκεντρώνοντας χρήματα – το μεγαλύτερο μάλιστα ποσό της αποστολής- για τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι., αποδεικνύοντας τη διακήρυξη του Νέλσον Μαντέλα.

«Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, έχει τη δύναμη να εμπνέει, έχει τη δύναμη να ενώνει ανθρώπους μεταξύ τους μ’ έναν τρόπο που πολύ λίγα άλλα πράγματα μπορούν. Μιλάει στα νιάτα σε μια γλώσσα που καταλαβαίνουν. Ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί ελπίδα εκεί που κάποτε μπορεί να υπήρχε απελπισία και είναι πιο δυνατός ακόμα και από κυβερνήσεις στο να γκρεμίζει κοινωνικές ανισότητες».Είναι ένα συγκλονιστικό ημερολόγιο το οποίο περιλαμβάνει προσωπικές φωτογραφίες από την ανάβαση αλλά και σοφά ρητά. Οι δε 18 ιστορίες θετικής σκέψης είναι τοποθετημένες ακριβώς στο σημείο εκείνο που χρειάζεσαι κάτι να σου δώσει ώθηση να συνεχίσεις.Η προσωπική μου άποψη είναι πως το συγκεκριμένο βιβλίο θα πρέπει να διαβαστεί από όλους και ειδικότερα σε κάθε τάξη του γυμνασίου από κάθε δάσκαλο. Μάθημα ζωής, γεμάτο από θετικές σκέψεις όλο ελπίδα.

Από την περίληψη του βιβλίου


"Οδοιπόρε, δεν υπάρχει δρόμος. Ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας". Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Κάπως έτσι ξεκινάνε πάντοτε όλα. "Οι κορυφές μέσα μας" θα μπορούσε να είναι μυθιστόρημα ή η εξιστόρηση μιας προσωπικής εμπειρίας. Θα μπορούσε να είναι μόνο η αφήγηση μιας πραγματικής ιστορίας. Όμως, πάνω απ' όλα είναι ένα βιβλίο θετικής σκέψης και ώθησης με 18 ιστορίες, 18 αλληγορίες πίστης και ελπίδας, τοποθετημένες ακριβώς στα σημεία εκείνα που ο δρόμος πάει να κλείσει και εσύ πρέπει να βρεις τη δύναμη να τον ανοίξεις. Όπως ακριβώς και στην ίδια τη ζωή. Εκεί, δηλαδή, που όσο ψηλά και αν φτάσει κάποιος, στο τέλος συνειδητοποιεί πως η μεγαλύτερη κορυφή βρίσκεται πάντα μέσα του!!!Γράφει η Μαρίνα Πλούμπη από το Info in a shot
________________________________________________________________________________________________

Αγαπώ, χαμογελώ, γράφω, διαβάζω, ταξιδεύω. Έρωτάς της η δουλειά της. Τουριστικός πράκτορας με εξειδίκευση τη διοργάνωση συνεδρίων. Πάθος της το διάβασμα και η συγγραφή. Μέσα στην τσάντα της υπάρχει πάντα ένα βιβλίο, ένα μολύβι και πολλές σημειώσεις σε χαρτάκια, μπλοκάκια και σημειωματάρια. Αγάπη της οι άνθρωποι, με τους οποίους μοιράζεται το σπίτι της και τη ζωή της.


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!