ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Σήμερα εν τω μέσω του καλοκαιριού δεν θα μπορούσαμε να σας παρουσιάσουμε καταλληλότερο βιβλίο: "Το καλοκαίρι στο κουτί" της Αργυρώς Πιπίνη σε εικονογράφηση του Αχιλλέα Ραζή από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.




«Το καλοκαίρι στο κουτί», είναι ένα παιδικό βιβλίο που μας μιλάει για όλα αυτά που απολαμβάνουμε το καλοκαίρι και κλείνουμε σε ένα κουτί: αναμνήσεις που κρατάμε για το χειμώνα με τους γρήγορους και αγχώδης ρυθμούς αλλά και για όλη την υπόλοιπή μας ζωή. Ποιος δεν αναπολεί τα ξέγνοιαστα παιδικά καλοκαίρια γεμάτα παιχνίδι, βόλτες και αγαπημένους καλοκαιρινούς φίλους; Ποιο παιδί δεν χτίζει κάστρα στη χρυσαφένια άμμο της παραλίας, δεν κάνει βουτιές στα καταγάλανα νερά των ελληνικών θαλασσών και δεν αφήνεται στα μαγικά ταξίδια που του προσφέρει η ανάγνωση ενός παιδικού βιβλίου;



Η συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη μας κρατάει ζωντανές τις αναμνήσεις του καλοκαιριού κρυμμένες μέσα σε ένα μαγικό κουτί, ενώ ο Αχιλλέας Ραζής όντας νησιώτης, με την άκρως καλοκαιρινή του εικονογράφηση μας μεταφέρει το καλοκαίρι με όλες του τις στιγμές μέσα από τις σελίδες του υπέροχου αυτού βιβλίου.




Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+, είναι ευκολοδιάβαστο και μας έκανε να νοσταλγήσουμε και τα δικά μας παιδικά καλοκαίρια. Εύχομαι όλες αυτές τις εμπειρίες που περιγράφονται σε αυτό το βιβλίο να έχουν την ευκαιρία και την δυνατότητα να τις ζήσουν και να τις κρύψουν στο κουτί των αναμνήσεών τους και τα σημερινά παιδιά.



Γράφει η Άννα Μίχτη από το Working mama

 ________________________________________________________________________________________________

Η Άννα Μίχτη είναι μαμά, σύζυγος, νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στην παιδιατρική και blogger. Το χαμόγελο των παιδιών αποτελεί την κινητήριο δύναμή της!

Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!




Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!