ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)Η βιβλιοκριτική μας σήμερα αφορά το νέο και άκρως καλοκαιρινό βιβλίο του Άρη Δημοκίδη σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια «Η κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας», το πέμπτο της σειράς «Αόρατοι Ρεπόρτερ» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.Τι σχέση έχουν ο φωτογράφος Βαγγέλης Θεολόγου από την Ελλάδα, ο Μπεχάρ, ο καλλιτέχνης με τα χίλια πρόσωπα από την Αλβανία, η νεαρή Τουρκάλα σχεδιάστρια μόδας Αϊσέ, ο 83χρονος Καναδός συνθέτης Ντάγκλας Μόρισι και δύο μοντέλα από την Αργεντινή;

Ο παχουλός χεβιμεταλάς αστυνόμος Νίκος Γεωργίου που δεν ξέρει αγγλικά και τρώει τα νύχια του, με την υπουργό Πολιτισμού Μαρία Καραδάκη;

Η σημερινή Σαντορίνη με τη χαμένη Ατλαντίδα;

Οι φωτογραφίες της θαλάσσιας ολόχρυσης πόλης με την αμνησία του Βαγγέλη Θεολόγου και την εμφάνιση στο νησί της επιμελήτριας κειμένων του National Geographic Χαρούλας Αβραμίδου;

Το μυστήριο αυτό καλούνται να λύσουν οι ΑΟΡ (Αόρατοι Ρεπόρτερ), δηλαδή ο αρχηγός Φίλιππος, ο Στάθης ο κομπιουτεράς, η Νάσια η φωτογράφος, η Ελένη η ντετέκτιβ και η Μυρτώ η ηθοποιός. Οι νεαροί φίλοι μας κρατούν την ταυτότητά τους μυστική και ταξιδεύουν τον κόσμο γράφοντας ρεπορτάζ για τη διαδικτυακή εφημερίδα τους και λύνοντας υποθέσεις που οι άλλοι δεν μπορούν. Έτσι, κανείς δεν υποπτεύεται ότι πίσω από την ομάδα αυτή κρύβονται μικρά παιδιά. Η πλοκή του βιβλίου είναι γρήγορη, με πολλές ανατροπές που μας κρατούν σε αγωνία μέχρι το τέλος. Με ταυτόχρονη δράση σε διάφορα σημεία ανά τον κόσμο, συνομωσίες και μυστικά, ο συγγραφέας καταφέρνει να διατηρεί το ενδιαφέρον στα ύψη. Το κείμενο, με λεξιλόγιο σύγχρονο και κατανοητό, περνάει μηνύματα στα παιδιά χωρίς να γίνεται κουραστικό. Το καλογραμμένο και ώριμο κείμενο καταφέρνει να γοητεύσει και το μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό παρόλο που το βιβλίο συνιστάται για παιδιά 9 χρονών και πάνω.

Έχουμε λοιπόν σήμερα διαγωνισμό: Το Familives, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο τις οποίες ευχαριστούμε θερμά, προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου του Άρη Δημουκίδη «Η κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας».


Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Η κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας" του Άρη Δημοκίδη! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για τη δωροθεσία!
 
Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
 
1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Μεταίχμιο στο Facebook.

2. Γράψτε σε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ ότι "Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους τους διαγωνισμού".

3. Κάντε tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 13/07/2019 έως 20/07/2019 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν μόνιμα εντός Ελλάδας και δεν είναι μόνιμοι αρθρογράφοι ή συντάκτες στο περιοδικό, καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν προσωπικό μήνυμα εντός 2 ημερών στη σελίδα Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Αν οι νικητές κατοικούν στον νομό Αττικής, θα πρέπει να τα παραλάβουν από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Αντιθέτως, αν οι νικητές κατοικούν στην επαρχία, θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Μεταίχμιο!
10. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
12. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
13. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
 
Καλή επιτυχία!


Γράφει η Χριστίνα Βούλαλη από το Τα παιδάκια μας 

 ________________________________________________________________________________________________

Πολυταξιδευμένη εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία τους, μαμά και blogger. Θέματα που την ενδιαφέρουν; Η θετική διαπαιδαγώγηση, οι εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ό,τι έχει να κάνει με το παιδί. Της αρέσει η καλή μουσική, τα ενδιαφέροντα βιβλία και τα όμορφα ταξίδια!


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!