ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ)

Από μικρή θυμάμαι να μαγεύομαι με όλα όσα αφορούσαν το διάστημα...έβλεπα το φεγγάρι και έλεγα εγώ κάποτε θα πατήσω πάνω του!...Αστροναύτης μπορεί να μην έγινα, αλλά με την αστρονομία έστω και λίγο ασχολήθηκα και θέλω να περάσω και στα παιδιά μου την αγάπη μου αυτή για το διάστημα....


Το συγκεκριμένο βιβλίο που θα παρουσιάσουμε σήμερα απευθύνεται σε  ηλικίες από παιδιά δημοτικού μέχρι και μεγάλους που τους αρέσει η αστρονομία. Δεν είναι κατάλληλο για την ηλικία της Ιωάννας (3 ετών), όμως παρόλα αυτά λόγω μίας εφαρμογής που το συνοδεύει κατάφερα να κινήσω το ενδιαφέρον της και να της πω με πολύ πολύ απλά λόγια κάποια πράγματα για τον κόσμο που περιβάλλει την γη μας.



Το βιβλίο "Εξερευνώντας το διάστημα" του Διονύση Βαλεριάνου από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική είναι μία εξαιρετική δουλειά και σαν περιεχόμενο αλλά και σαν έντυπο με πολύ όμορφες και γυαλιστερές εικόνες.

Ανεβαίνουμε στο διαστημόπλοιο Προμηθέας και ανακαλύπτουμε τους πλανήτες, την σελήνη, τον ήλιο, αστεροειδείς, κομήτες και πολλά πολλά ακόμη.



Θα επικεντρωθώ όμως στην εφαρμογή τώρα γιατί αυτό είναι που κάνει το βιβλίο ακόμη πιο ξεχωριστό....


Κατεβάζοντας την εφαρμογή σε κινητό ή σε τάμπλετ, βλέπεις να ζωντανεύουν κατά κάποιο τρόπο οι σελίδες. Με την επαυξημένη πραγματικότητα μπορείς να δεις κάποιους από τους πλανήτες σαν σε ολόγραμμα και να διαβάσεις κάποιες πληροφορίες που σου παρουσιάζονται στην οθόνη.
Μπορείς και να αποθηκεύσεις στιγμιότυπα από την παρουσίασή του.

Γράφει η Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr

________________________________________________________________________________________________

Η Ευαγγελία Παπαρίζου είναι η καλλιτέχνης της παρέας, καθώς επιμελείται εξ ολοκλήρου το περιοδικό, αν και έχει σπουδάσει φυσιοθεραπεία και παιδαγωγικά! Σίγουρα τα άρθρα της θα τα λατρέψετε, αφού έχει έναν μοναδικό τρόπο να αναλύει τα πράγματα!


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!