ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ



Το καλοκαιράκι έχει εισβάλει για τα καλά στη ζωή μας και πολλές οικογένειες ετοιμάζονται να βουτήξουν το νέο μέλος τους για πρώτη φορά στη θάλασσα! Ωστόσο επειδή το άγχος των νέων γονιών για την πρώτη επαφή του μωρού τους με τη θάλασσα είναι συχνά αυξημένο, έχουμε συγκεντρώσει απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στο πρώτο μπάνιο του μωρού σας!






Πριν από την πρώτη εξόρμησή σας στις ελληνικές παραλίες δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να προμηθευτείτε και όλα τα απαραίτητα για την πρώτη βουτιά του μωρού σας: 
• Ειδικό μαγιό πάνα
• Ένα ανοιχτόχρωμο μπλουζάκι ή και αντηλιακό μπλουζάκι με δείκτη προστασίας που μπορείτε πολύ εύκολα πλέον να βρείτε στην αγορά. 
• Κατάλληλο αντηλιακό για βρέφη με υψηλό δείκτη προστασίας 
• Σωσίβιο κατάλληλο για βρέφη που θα σας βοηθήσει, ώστε να μην έχετε συνεχώς το μωρό σας στην αγκαλιά. 
• Πριν από την ηλικία του ενός έτους δεν συνιστάται η χρήση γυαλιών ηλίου στα βρέφη.


Αφού λοιπόν εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα, φροντίστε να επισκεφτείτε την πιο καθαρή, κοντινή παραλία για την πρώτη βουτιά του μωρού σας. Οι προτεινόμενες ώρες για τα βρέφη αλλά και για τα παιδιά είναι είτε πριν τις 11 π.μ. είτε μετά τις 5 μ.μ. Επίσης, όταν φτάσετε στον προορισμό σας, καλό είναι η είσοδος του μωρού στο νερό να γίνει σταδιακά, δηλαδή αρχικά να πάρετε το μωράκι σας αγκαλιά, ώστε να αισθάνεται ασφάλεια -προσπαθήστε να μην αγχωθείτε και να μην είστε νευρικοί, γιατί πολύ πιθανό να το αισθανθεί και το μωρό σας και να νιώσει ανασφάλεια και φόβο!
 Το επόμενο βήμα είναι να βρέξετε τα ποδαράκια του με το νερό, για να δείτε πως θα αντιδράσει και εφόσον το αποδεχτεί, μπορείτε σταδιακά να βρέχετε και να βάζετε και το υπόλοιπο κορμάκι του μέσα στο νερό. Αν αντιδράσει, μην επιμείνετε και μην το αναγκάσετε να μπει μέσα στη θάλασσα παρά τη θέλησή του, γιατί αυτό μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτό που επιθυμείτε! Αν είστε από τους τυχερούς και το μωρό σας αποδειχθεί “μικρό δελφινάκι”, τότε μπορείτε να το βάλετε και στο σωσίβιο για λίγη ώρα. Όμως μην υπερβάλλετε! Ένα τέταρτο με μισή ώρα είναι υπεραρκετό για την πρώτη επαφή του μωρού σας με τη θάλασσα.

Μετά το μπάνιο αλλάξτε αμέσως το μωρό σας και μην ξεχάσετε να ξαναβάλετε αντηλιακό και να το προφυλάξετε από τον ήλιο χρησιμοποιώντας καπέλο και ομπρέλα. Καλές βουτιές!!!

Γράφει η Άννα Μίχτη από το Working mama

 ________________________________________________________________________________________________

Η Άννα Μίχτη είναι μαμά, σύζυγος, νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στην παιδιατρική και blogger. Το χαμόγελο των παιδιών αποτελεί την κινητήριο δύναμή της!



Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!