ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ SCRUBS ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΕΣ ΜΑΣ



To καλοκαίρι είναι αναμφισβήτητα η εποχή όπου φοράμε τα λιγότερα ρούχα και το σώμα μας είναι σε πλήρη έκθεση. Γι’αυτό τον λόγο θέλουμε να είναι υγιές και να ακτινοβολεί από λάμψη. Ο ιδανικός τρόπος για να πετύχουμε λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα είναι η απολέπιση. Και ενώ εσείς μπορεί να ψάχνετε για τα καλύτερα προϊόντα απολέπισης στα ράφια των καταστημάτων ομορφιάς, εμείς θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τις δικές μας προτάσεις για να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα απολέπισης στο σπίτι, μόνες σας.

via


 Όλες οι συνταγές που σας προτείνουμε παρακάτω είναι δοκιμασμένες και θα πετύχετε ένα δέρμα απαλό, λαμπερό και άκρως απολεπισμένο χωρίς την χρήση χημικών συστατικών. Με λίγα χρήματα, θα παρασκευάσετε τα δικά σας προϊόντα απολέπισης σώματος που σίγουρα θα αγαπήσετε. Διαλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις σας και στα συστατικά που έχετε διαθέσιμα στο σπίτι σας.

Mε τη δύναμη του λεμονιού

Το λεμόνι είναι γνωστό για τις καθαριστικές και λευκαντικές του ιδιότητες. Θα χρειαστεί όμως να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να εκτεθείτε στον ήλιο, καθώς το αιθέριο έλαιο του λεμονιού είναι φωτοτοξικό (δηλαδή μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα όταν εκτεθεί στον ήλιο). Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λιγοστά, όμως το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Θα χρειαστείτε:

· 1 κούπα αλάτι θαλασσινό καλής ποιότητας

· ½ κούπα λάδι φυτικής προέλευσης (διαλέξτε καλύτερα αμυγδαλέλαιο ή έλαιο από κουκούτσι σταφυλιού)

· Τον χυμό από ένα στημένο λεμόνι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και απολαύστε με κυκλικές κινήσεις την απολέπιση που προσφέρει.

Για τους λάτρεις της λεβάντας

Η λεβάντα ανθίζει αυτή την εποχή. Το άρωμά της ήπιο και τόσο ουδέτερο, την έχει κάνει να είναι αγαπημένο συστατικό σε πολλά προϊόντα ομορφιάς. Ο συνδυασμός της με τη ζάχαρη, δημιουργεί ένα απολαυστικό scrub.

Θα χρειαστείτε:

· 2 κούπες ανθούς λεβάντας

· 1 κούπα καστανή ζάχαρη

· ½ κούπα ηλιέλαιο ή έλαιο από κουκούτσι σταφυλιού

· Μερικές κουταλιές ανθόνερο λεβάντας

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Το ανθόνερο λεβάντας θα κάνει το μείγμα πιο υδαρές.

via



Πράσινο scrub με φρεσκάδα αγγουριού

Το αγγούρι προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στον οργανισμό καθώς περιέχει μεγάλες ποσότητες νερού στο εσωτερικό του. Έτσι, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα είναι πολύ δροσιστικό.

Θα χρειαστείτε:

1 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

1 κούπα γεμισμένη από φέτες αγγουριού

Μερικά φύλλα βασιλικού

½ κούπα λάδι φυτικής προέλευσης

Ρίξτε στο blender τις φέτες αγγουριού μαζί με τον βασιλικό. Πολτοποιήστε αρκετές φορές. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και έχετε ένα scrub σε πράσινη απόχρωση.

via



Με τον πρωινό καφέ που περίσσεψε

Σας περίσσεψε πρωινός καφές φίλτρου; Μην τον πετάξετε! Προσθέστε και τα υπολείμματα από την καφετιέρα και τρίψτε το σώμα σας με αυτό το μείγμα. Ο καφές έχει πλούσιες ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Η καφεΐνη που περιέχει διεγείρει τα λιποκύτταρα και έτσι μπορεί να βελτιωθεί η «όψη πορτοκαλιού», δηλαδή η κυτταρίτιδα.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog

________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!