ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΒΑΝ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ)



Διαβάσαμε και σήμερα σας παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά το βιβλίο «Ο Κήπος του Έβαν», το νέο βιβλίο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Brian Lies που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα.

paidiko-vivlio



Ο Έβαν και ο σκύλος του είναι οι καλύτεροι φίλοι. Μοιράζονται κάθε μέρα και κάθε στιγμή κάνοντας όλα όσα αγαπούν. Εκείνο όμως που αγαπούν περισσότερο είναι να φροντίζουν μαζί τον πανέμορφο κήπο τους. Όταν όμως ο σκύλος του Έβαν φεύγει από τη ζωή, όλα αλλάζουν για εκείνον. Η θλίψη του είναι τόση που ο Έβαν παραιτείται από όλα όσα αγαπούσε και ακόμα περισσότερο από τη φροντίδα του κήπου του. Σύντομα ο άλλοτε πανέμορφος κήπος του –εκεί όπου περνούσε με χαρά τις μέρες του παρέα με τον καλύτερό του φίλο– γεμίζει αγριόχορτα.

paidiko-vivlio


Αργότερα όμως όταν τα καλοσχηματισμένα φύλλα μιας κολοκύθας κάνουν την εμφάνισή τους δειλά στον κήπο του, ο Έβαν αρχίζει σιγά σιγά να βλέπει τη ζωή ξανά με αισιοδοξία.


"Ο Κήπος του Έβαν" απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω, ωστόσο είναι ένα βιβλίο που θα αγγίξει τις καρδιές και των μεγάλων. Γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα για τα παιδιά μας και με εικονογράφηση από τον ίδιο τον συγγραφέα που μας «ταξιδεύει» στην καρδιά της ιστορίας μεταφέροντας ένα αληθινά αισιόδοξο και θετικό μήνυμα!
paidiko-vivlio



«Μια ιστορία για την αγάπη, την απώλεια, την ελπίδα και τη θεραπευτική δύναμη της φιλίας και της φύσης» έγραψε για το βιβλίο αυτό η Wall Street Journal και θα συμφωνήσουμε απόλυτα.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου "Ο Κήπος του Έβαν" το παιδί θα ανακαλύψει πως ο πόνος της απώλειας αποτελεί μέρος της ζωής μας αλλά η αισιοδοξία και η ελπίδα για το αύριο είναι και πρέπει να είναι πάντα παρούσες! Μικρά πράγματα που μπορεί να μην μοιάζουν σημαντικά μπορούν, -αν τα αφήσουμε- να μας βοηθήσουν να δούμε τη ζωή με θετικό τρόπο και να συνεχίσουμε να χαμογελάμε! Το αισιόδοξο λοιπόν μήνυμα του βιβλίου αλλά και το υπέροχο τέλος του μας ενθουσίασαν!

paidiko-vivlio


Πολύτιμα μηνύματα που σίγουρα θα μείνουν στο μυαλό των παιδιών που θα διαβάσουν αυτό το υπέροχο βιβλίο, το οποίο σάς προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

paidiko-vivlio



Το βιβλίο "Ο Κήπος του Έβαν" βραβεύτηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης ως το καλύτερο βιβλίο για το 2018, ενώ έλαβε και το βραβείο Caldecott για το 2019!


Γράφει η Ειρήνη Λουίζου από To mikro mou blog



 ________________________________________________________________________________________________

Η Ειρήνη Λουίζου είναι μαμά & Digital Marketer. Ερωτευμένη με το blogging!



Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!