ΒΙΒΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΚΥΡΑ).



Διαβάσαμε πρόσφατα και σας προτείνουμε το βιβλίο «Εκεί όπου ζουν τα όνειρα» του Jonas Ribeiro, σε μετάφραση της Αναστασίας Δ. Μακρή και εικονογράφηση της Laura Michell, από τις εκδόσεις Άγκυρα.




Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν, σε μια πόλη μακρινή ζούσαν πολλά όνειρα μέσα σε ανθρώπους. Όμως εκείνοι δεν συνειδητοποιούσαν ότι τα είχαν μέσα τους και τα κρατούσαν σε μέρη σκοτεινά και ήσυχα για μήνες και χρόνια. Κάποτε τα όνειρα αποφάσισαν να φύγουν για κάποιο άλλο μέρος του σύμπαντος, αφού κατάλαβαν ότι κανένας δεν τα πρόσεχε. Μερικά έμειναν στην ίδια πόλη, αλλά μπήκαν σε άλλους ανθρώπους, λιγότερο πολυάσχολους, που είχαν λίγο χρόνο να ασχολούνται με τα όνειρά τους: Στον φούρναρη που ήθελε να κάνει πιο νόστιμο και αφράτο ψωμί, στον ποδηλάτη που ήθελε να γίνει αστροναύτης, στη βιολόγο που ήθελε να ζήσει στον Αμαζόνιο…



Ο συγγραφέας με μεγάλη ευαισθησία και τρυφερότητα καλεί τον αναγνώστη να κοιτάξει μέσα του και να ανακαλύψει ότι κάθε μέρα είναι μια πρόκληση, μια ευκαιρία να κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα. Το κείμενο, απλό και κατανοητό, απευθύνεται σε παιδιά από 6 χρόνων και πάνω αλλά και σε όλους, όσοι κρύβουν σε κάποιο κουτάκι τα δικά τους όνειρα.



Η δε εικονογράφηση της Laura Michell είναι παραστατική, πολύχρωμη και παραμυθένια.


Το "Εκεί όπου ζουν τα όνειρα" είναι ένα παιδικό βιβλίο που θα σας βάλει σε σκέψεις. Και προσοχή: αν αγνοήσετε τα όνειρά σας, θα φύγουν και θα ψάξουν να βρουν καταφύγιο σε πιο γενναίες καρδιές!


Γράφει η Χριστίνα Βούλαλη από το Τα παιδάκια μας 

 ________________________________________________________________________________________________

Πολυταξιδευμένη εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία τους, μαμά και blogger. Θέματα που την ενδιαφέρουν; Η θετική διαπαιδαγώγηση, οι εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ό,τι έχει να κάνει με το παιδί. Της αρέσει η καλή μουσική, τα ενδιαφέροντα βιβλία και τα όμορφα ταξίδια!


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!