ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ( ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΔΙΟΠΤΡΑ)

Πριν από λίγο καιρό διαβάσαμε το βιβλίο "Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας" της Stefanie Stahl από τις Εκδόσεις Διόπτρα και σήμερα σας το παρουσιάζουμε με βιβλιοκριτική!


Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα φανεί χρήσιμο σε κάθε ενήλικα. Σύμφωνα με τη βραβευμένη ψυχολόγο και συγγραφέα του βιβλίου Stephanie Stahl μέσα σε κάθε άνθρωπο κρύβεται ένα παιδί. Ο καθένας από εμάς χρειάζεται να γνωρίσει αυτό το παιδί και να συμφιλιωθεί με τις πλευρές του, για να μπορέσει να προχωρήσει αρμονικά στη ζωή του. Μάλιστα αυτό το παιδί έχει δυο πλευρές: Μια σκοτεινή, με πολλά μειονεκτήματα στον χαρακτήρα και στις σχέσεις με τους άλλους, και μια φωτεινή πλευρά με θετικά στοιχεία. Μέσα λοιπόν από την ανάγνωση του βιβλίου "Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας" ο αναγνώστης θα μπορέσει να αναγνωρίσει αυτές τις δύο πλευρές και να τις προσεγγίσει καλύτερα, ενώ αναγνωρίζοντας αυτές τις πλευρές και έχοντας ως οδηγό τις πρακτικές ασκήσεις και συμβουλές της συγγραφέως θα μπορέσει να τις δουλέψει και να βελτιώσει τον εαυτό του.

Η συγγραφέας Stefanie Stahl αναφέρει ότι πολλές φορές οι αρνητικές πεποιθήσεις και τα συναισθήματα που πιθανόν να απορρέουν από τα βιώματά μας συχνά μας εγκλωβίζουν και δεν μας αφήνουν να δράσουμε αντικειμενικά. Έτσι νιώθουμε εγκλωβισμένοι σε αυτά και δεν μπορούμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω, ενώ ταυτόχρονα οι πράξεις μας επηρεάζονται από το παρελθόν. Αν όμως προσπαθήσουμε να τα κατανοήσουμε και κυρίως να τα «αποδεχτούμε», τότε έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα να προχωρήσουμε ως προς την αλλαγή. Επιπλέον τα «παλιά, ψυχικά μοτίβα», όπως συνηθίζει να αναφέρει χαρακτηριστικά η συγγραφέας, θα τροποποιηθούν και θα σημειωθούν μεγάλες αλλαγές στον χαρακτήρα αλλά και στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. 


Το βιβλίο "Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας" περιλαμβάνει αρκετά κεφάλαια, κάθενα από τα οποία μπορεί να διαβαστεί ξεχωριστά και το κυριότερο είναι ότι μπορούμε να ανατρέξουμε σε αυτό αρκετές φορές ακόμη και αν έχουμε ολοκληρώσει την ανάγνωση ολόκληρου του βιβλίου! Στα πρώτα κεφάλαια γίνονται αναφορές στις βασικές, ψυχικές ανάγκες και στο πώς η παιδική ηλικία διαμορφώνει τη συμπεριφορά του ανθρώπου. Στην συνέχεια αναλύεται η σκοτεινή πλευρά του παιδιού και οι αμυντικές στρατηγικές που «χρησιμοποιεί» κάποιος, για να προστατεύσει αυτήν την πλευρά. Υπάρχουν επίσης πολλές ασκήσεις που θα βοηθήσουν τον αναγνώστη να ανακαλύψει καλύτερα αυτή τη σκοτεινή πλευρά, ενώ παρουσιάζονται και τρόποι θεραπείας από αυτή. Η δε φωτεινή πλευρά αποκαλύπτεται τώρα πιο εύκολα, ενώ οι ασκήσεις που παρουσιάζονται σε αυτό το κομμάτι θα ενδυναμώσουν τη φωτεινή πλευρά κάθε ατόμου.

Η γραφή του βιβλίου "Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας" είναι προσιτή σε κάθε αναγνώστη με αποτέλεσμα να είναι εύκολα προσβάσιμο από κάθε ενδιαφερόμενο, χωρίς να έχει ειδικές γνώσεις ψυχολογίας. Μάλιστα μπορεί να διαβαστεί μέσα σε λίγες ώρες, κάθε στιγμή της ημέρας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε μόλις 72 εβδομάδες έγινε bestseller στη λίστα Bestsellers του Der Spiegel!


Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog
________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram &Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!