ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΑΞΙΔΕΜΕΝΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ)

Σήμερα έχουμε βιβλιοκριτική για τα "Παραμύθια της πολυταξιδεμένης Αλεπούς" από τις Εκδόσεις Πατάκη



Το βιβλίο "Παραμύθια της πολυταξιδεμένης Αλεπούς" είναι μια συλλογή με λαϊκά παραμύθια και τραγούδια, τα οποία, πριν γίνουν βιβλίο, ήταν ζωντανή αφήγηση, λόγια φτερωτά που μεταφέρονταν από στόμα σε στόμα κι από γενιά σε γενιά! Περιλαμβάνει παραμύθια και τραγούδια από όλο τον κόσμο: από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ιρλανδία, τη Βουλγαρία, την Κίνα, το Ιράκ, την Αυστραλία κι άλλες, πολλές χώρες. Μαθαίνοντας λοιπόν για τα παραμύθια των ξένων λαών είναι σαν να ταξιδεύουμε στον τόπο τους, τα σπίτια τους, να βλέπουμε τις φορεσιές τους και να μαθαίνουμε τις συνήθειες και τα επαγγέλματά τους. Είναι σαν να ταξιδεύουμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και στα βάθη του χρόνου. Αυτό που φαντάζει ξένο, επειδή είναι άγνωστο, μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο γίνεται κοντινό και οικείο!

Το βιβλίο περιέχει ελάχιστα σκίτσα στο εσωτερικό του, γιατί δίνει έμφαση στην εξοικείωση με την προφορική αφήγηση, η οποία αναπτύσσει τις ικανότητες του παιδιού να παρατηρεί, να προσέχει, να θυμάται, να συσχετίζει. Όμως η εικονογράφηση του εξώφυλλου του είναι πραγματικά υπέροχη.


Είναι ένα βιβλίο "διαμαντάκι" κατάλληλο για εκπαιδευτικούς και γονείς που θέλουν να μάθουν στα παιδιά τους παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Γιατί, όπως γράφει και η συγγραφέας «Κάθε δέντρο μεγαλώνει στον αέρα και στον ήλιο, αλλά τρέφεται από τις ρίζες του»!


Παραμύθια της πολυταξιδεμένης Αλεπούς

Συγγραφέας: Ζωή Βαλάση

Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη

Σελίδες: 176


Γράφει η Σωτηρία Μπιλιανού από το My Little World
_________________________________________________________________________________________________

Η Σωτηρία Μπιλιανού είναι σύζυγος, εργαζόμενη, crafter, blogger και πάνω από όλα μαμά της Ελένης και της Έλλης. Το επάγγελμά της είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα Χρηματοοικονομικά, όμως αυτό που της αρέσει περισσότερο είναι να ασχολείται δημιουργικά με τα παιδιά της και να περνάει πολύ χρόνο μαζί τους, να παίζουν, να μαθαίνουν, να χαίρονται. Θα τη βρείτε στο blog της να μοιράζεται ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, κατασκευές, συνταγές, σκέψεις, ταξίδια.


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!