ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ)

Πρόσφατα διαβάσαμε οικογενειακώς το νέο βιβλίο “Το περιστέρι δικαστής” της Ειρήνης Καμαράτου - Γιαλλούση, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα και σήμερα έχουμε βιβλιοκριτική!


Η δικαιοσύνη μπορεί να μην μας αρέσει πάντα, να μην μας ικανοποιεί, να πιστεύουμε συχνά ότι δεν είναι "δίκαιη" και προπαντός ότι δεν βοηθάει στη συμφιλίωση! Το βιβλίο “Το περιστέρι δικαστής” αφηγείται μια όμορφη ιστορία με πρωταγωνιστές τα ζώα του δάσους, που θέλησαν μια μέρα να λύσουν τις διαμάχες τους ορίζοντας ως δικαστή το άγριο γεράκι! Έπειτα όμως από πολλές δίκες οι αποφάσεις του γερακιού τούς λυπούσαν. Τότε η σοφή κουκουβάγια τούς συμβούλευσε ότι το ειρηνικό περιστέρι είναι το πιο κατάλληλο ζώο, για να αποδώσει δικαιοσύνη και να βρει λύσεις στα προβλήματά τους! Άραγε το ειρηνικό περιστέρι αναλαμβάνοντας χρέη δικαστή κατάφερε να συμφιλιώσει όλα τα ζώα του δάσους και να ζήσουν όλοι μαζί ειρηνικά και ευτυχισμένα; 


Η γλώσσα του βιβλίου “Το περιστέρι δικαστής” είναι απλή και διαβάζεται σαν παραμύθι, ενώ παρόλο που προτείνεται για παιδιά από 5 ετών και άνω, θεωρώ ότι εύκολα μπορεί να προταθεί και για μικρότερα παιδιά. Επίσης με την έντονα χρωματισμένη εικονογράφηση το παιδί ευχάριστα ξεφυλλίζει και απολαμβάνει τις εικόνες του βιβλίου που σε κάθε σελίδα σε ταξιδεύουν μέσα στο δάσος και τις ομορφιές του!


Τα παιδιά μου αγάπησαν το βιβλίο “Το περιστέρι δικαστής”, γιατί συνειδητοποίησαν ότι μόνο με ειρηνικούς τρόπους μπορείς να συμφιλιωθείς με τους ανθρώπους και ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με ηρεμία και όχι με εγωισμούς και αγριότητες! Άλλωστε οι αξίες της φιλίας και της ειρήνης, που διαπραγματεύεται το βιβλίο αυτό, είναι αδιαμφισβήτητα σημαντικές και πρέπει να μεταφέρονται και να διδάσκονται στα παιδιά μας από μικρή ηλικία!


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Γράφει η Μαρία Χαντζίκου

 ________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Χαντζίκου είναι σύζυγος, μητέρα, διακοσμήτρια (ΤΕΙ Αθήνας). Οτιδήποτε σχετίζεται με την τέχνη την κάνει να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να χαμογελάει.


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!