ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Η σημερινή βιβλιοκριτική αφορά το βιβλίο "Μαρί Κιουρί" που εντάσσεται στη νέα σειρά "Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες" από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος!

paidiko-vivlio


Είχαμε την τύχη να διαβάσουμε το συγκεκριμένο βιβλίο και να γνωρίσουμε καλύτερα, μικροί και μεγάλοι, τη ζωή και το έργο της Μαρί Κιουρί, της σπουδαίας αυτής γυναίκας που πρόσφερε τόσα πολλά στην ανθρωπότητα και την επιστήμη!

Παρόλο που πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας, το βιβλίο "Μαρί Κιουρί" δεν απευθύνεται μόνο σε κορίτσια αλλά και σε αγόρια. Ωστόσο αναμφισβήτητα μπορεί να διαβαστεί και από ενήλικες με την ίδια χαρά και λαχταρά, όπως και από τα παιδιά. Ο δε τίτλος της σειράς "Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες" ταιριάζει απόλυτα με τη ζωή της Μαρί Κιουρί. Η ζωή και το έργο που πρόσφερε η Μαρί Κιουρί θα μείνει για πάντα στην ιστορία και σίγουρα θα εμπνεύσει πολλά παιδιά ως προς την ελπίδα, τα όνειρα, την προσπάθεια. Μέσα από τη ζωή της λοιπόν θα διδαχθούμε ότι η θέληση μπορεί να νικήσει πολλές δυσκολίες!

paidiko-vivlio

Οι δυσκολίες και οι απαγορεύσεις που έζησε η Μαρί Κιουρί ήταν πολλές. Η ισότητα των φύλων ήταν κάτι που δεν υπήρχε ούτε κατά διάνοια στην εποχή της, οπότε χρειαζόταν να παλέψει διπλά. Από τη μια ως γυναίκα για τους περιορισμούς που δεχόταν και από την άλλη για τη θέση της στην κοινωνία των επιστημών ως επιστήμονας. Όμως τα κατάφερε τελικά και ανταμείφθηκε για τους κόπους της. Με πείσμα και πολλή αγάπη, πάλεψε για το όνειρο της και το πέτυχε!

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το εξώφυλλο ακόμη η εικονογράφηση  του βιβλίου "Μαρί Κιουρί" ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με άλλα βιβλία και αυτό έδρασε καταλυτικά στο να το διαβάσουμε απευθείας, μόλις το λάβαμε. Το κείμενο είναι απλό, λιτό και κατανοητό περιγράφοντας τη ζωή αυτής της αξιόλογης προσωπικότητας, ενώ η ομοιοκαταληξία σε μορφή δίστιχων κάνει το βιβλίο ευκολοδιάβαστο και αρκετά χαρούμενο στην ανάγνωση για τους μικρούς μας φίλους.

Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Καλή ανάγνωση!


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog

________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram &Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!