ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΚΥΡΑ)

“Ιστορίες για Καλή Νύχτα”, ένα βιβλίο από τις Εκδόσεις Άγκυρα, που γράφτηκε από τους Joyce Dunbar, Kate Petty και Louisa Somerville, ενώ τον πρόλογο έγραψε η Anne Givardi και την εισαγωγή ο David Fontana. Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική!


Το υπέροχο αυτό βιβλίο "Ιστορίες για καλή νύχτα" πρωτοεκδόθηκε στα ελληνικά το 2011 και πριν από λίγο καιρό επανεκδόθηκε, γεγονός που μαρτυρά την επιτυχία του! Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα, παιδικά βιβλία που έχει τύχει να διαβάσουμε ποτέ! Είναι γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4+, ενώ φέρει μια εξίσου λιτή εικονογράφηση με ίσως κάποιες ασιατικές επιρροές.



Το βιβλίο “Ιστορίες για Καλή Νύχτα” περιλαμβάνει μια συλλογή από είκοσι ιστορίες, οι οποίες οδηγούν το παιδί σε μαγικές περιπέτειες, συναντώντας διάφορους χαρακτήρες που έχουν τη δυνατότητα να το εμπνεύσουν και να το συναρπάσουν! Οι είκοσι αυτές, μη σπονδυλωτές και ανεξάρτητες μεταξύ τους, ιστορίες προετοιμάζουν το παιδί για μια διαλεκτική σκέψη, της οποίας τα οφέλη της αναμφισβήτητα είναι μεγάλα! Με τη βοήθεια λοιπόν και την καθοδήγηση του γονέα οι ιστορίες του βιβλίου θα βοηθήσουν το παιδί να ηρεμήσει, να διώξει κάθε μορφής φόβο και άγχος, να βελτιώσει τη μνήμη του και να δυναμώσει την αυτοσυγκέντρωσή του. Επίσης το παιδί θα μάθει να αντιμετωπίζει καλύτερα τη ζωή, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο, καταφέρνοντας να ελέγχει το μυαλό του και τα συναισθήματά του!



Ως γονιός απολαμβάνω την ανάγνωση του βιβλίου "Ιστορίες για καλή νύχτα" με τα παιδιά μου, κάθε φορά που θέλουμε να χαλαρώσουμε πριν τον ύπνο προσφέροντάς μας στιγμές μοναδικές, με ασκήσεις ηρεμίας και οδηγώντας μας στη μαγεία όχι μόνο του γραπτού λόγου αλλά και της φαντασίας και της αναζήτησης του εαυτού τους και των σημαντικών αξιών της ζωής. Αξίες, όπως η αγάπη, η γαλήνη, η γενναιότητα, η εμπιστοσύνη, η καλοσύνη, η ανεξαρτησία, το νοιάξιμο, η προσφορά, η πίστη, ο σεβασμός και πολλά άλλα ακόμη που πραγματεύεται το βιβλίο αυτό, θεωρώ πως είναι αρκετά για να το έχεις στη βιβλιοθήκη σου!


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!



Γράφει η Μαρία Χαντζίκου

 ________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Χαντζίκου είναι σύζυγος, μητέρα, διακοσμήτρια (ΤΕΙ Αθήνας). Οτιδήποτε σχετίζεται με την τέχνη την κάνει να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να χαμογελάει.


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!