ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Σας παρουσιάζουμε σήμερα το βιβλίο "Ένας καλύτερος κόσμος, τα δικαιώματα του παιδιού", των Eκδόσεων Παπαδόπουλος, σε μετάφραση της Κλεοπάτρας Ελαιοτριβιάρη, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και πάνω. 

τα δικαιώματα του παιδιού


Πρόκειται για ένα σημαντικό βιβλίο με μοναδική αισθητική που αποτυπώνει τα βασικά δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου. Δέκα δημιουργοί εικονογραφούν στις σελίδες του βιβλίου τις δέκα αρχές που περιλαμβάνει η Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που υιοθέτησαν τα Ηνωμένα Έθνη το 1959. Δίνουν χρώμα και ζωή σε αρχές, όπως η κατανόηση, η ισότητα, ο σεβασμός της διαφορετικότητας, και στα δικαιώματα των αγοριών και των κοριτσιών, που κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα για όλους.

τα δικαιώματα του παιδιού

Το κείμενο του βιβλίου "Ένας καλύτερος κόσμος, τα δικαιώματα του παιδιού" είναι απλό, λιτό και κατανοητό περιγράφοντας με αμεσότητα τις λογικές και προφανείς αυτές αρχές που παρουσιάζονται μέσα στις σελίδες του και λειτουργώντας απλώς συμπληρωματικά, καθώς υπερισχύει κυρίως η εικονογράφηση!

Με αφορμή λοιπόν τις υπέροχες εικόνες του βιβλίου, ο γονιός ή ο εκπαιδευτικός μπορεί να ξεκινήσει διάφορες συζητήσεις με τα παιδιά και να τα ευαισθητοποιήσει σχετικά με τα δικαιώματα που έχουν αλλά και την καταστρατήγησή τους σε πολλά μέρη του κόσμου.

τα δικαιώματα του παιδιού

Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση τα μικρά μας "ζουζούνια" να χρησιμοποιήσουν αυτές τις γνώσεις εναντίον μας, όπως έκανε το δικό μου: «Μαμά, πρέπει να σέβεσαι το δικαίωμά μου στην ψυχαγωγία! Θέλω να δω κι άλλη ταινία!».

τα δικαιώματα του παιδιού

Σε κάθε περίπτωση όμως, το βιβλίο "Ένας καλύτερος κόσμος, τα δικαιώματα του παιδιού" είναι εξαιρετικό και βοηθάει τους αυριανούς πολίτες του κόσμου να κατανοήσουν από νωρίς τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους!

τα δικαιώματα του παιδιού


Γράφει η Χριστίνα Βούλαλη από το Τα παιδάκια μας 

 ________________________________________________________________________________________________

Πολυταξιδευμένη εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία τους, μαμά και blogger. Θέματα που την ενδιαφέρουν; Η θετική διαπαιδαγώγηση, οι εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ό,τι έχει να κάνει με το παιδί. Της αρέσει η καλή μουσική, τα ενδιαφέροντα βιβλία και τα όμορφα ταξίδια!


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!