ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΕΦΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ ΠΑΙΔΙΚΑ)

Πρόσφατα διαβάσαμε το βιβλίο "Εφτά παπούτσια για την κυρά Σαρακοστή" της Άννας Ιακώβου από τις Εκδόσεις Άθως Παιδικά και έχουμε ετοιμάσει βιβλιοκριτική!


Το επίκαιρο, παιδικό βιβλίο "Εφτά παπούτσια για την κυρά Σαρακοστή" της Άννας Ιακώβου, σε εικονογράφηση της Αγγελικής Δελεχά,  μας αφηγείται μια τρυφερή, πασχαλινή ιστορία, η οποία εκτυλίσσεται καθ’ όλη την περίοδο της Σαρακοστής, κάνοντας παράλληλα αναφορά στις μεγαλύτερες παραδόσεις του ελληνικού λαού και της εκκλησίας μας, οι οποίες σχετίζονται με τις ημέρες αυτές.


Στο χωριό του μικρού Λάμπη ζει μια ηλικιωμένη γυναίκα, αλλιώτικη από τις άλλες! Είναι πάντα καλοσυνάτη, όμως δεν έχει πολλές επαφές με κανένα σπίτι, εκτός από τον Οίκο του Θεού, όπου ιδιαίτερα τη Σαρακοστή τον κάνει και δικό της σπίτι! Γι’ αυτό κι οι συγχωριανοί της την ονόμασαν «κυρά Σαρακοστή»! Μάλιστα τα παιδιά του χωριού τη φοβούνται και πιστεύουν ότι έχει επτά πόδια κάτω από το μακρύ της φουστάνι, αλλά κανείς ως τώρα δεν τα έχει δει! Ωστόσο ο Λάμπης είναι αποφασισμένος να λύσει το μυστήριο κι έτσι "κατασκηνώνει" κι εκείνος στην εκκλησία, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μια πολύ τρυφερή σχέση μεταξύ τους κι ο παιδικός φόβος να μετατραπεί σε αγάπη και φροντίδα!


Το βιβλίο "Εφτά παπούτσια για την κυρά Σαρακοστή" περνάει υπέροχα μηνύματα σχετικά με την αγάπη και το γνήσιο ενδιαφέρον που τόσο έχει ανάγκη η τρίτη ηλικία αλλά και για τις αρετές, για τις οποίες οι χριστιανοί αγωνίζονται ιδιαιτέρως μέσα στην περίοδο της Σαρακοστής, όπως είναι η ελεημοσύνη, η ολιγάρκεια κι η εγκράτεια, και που όλες αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο αυτής της ηλικιωμένης γυναίκας.


Ανάμεσα στις σελίδες του βιβλίου "Εφτά παπούτσια για την κυρά Σαρακοστή" θα βρείτε επίσης μια μεγάλη, ασπρόμαυρη αφίσα της κυρά Σαρακοστής, για να φτιάξετε τη δική σας, καθώς και την ηλικιωμένη ηρωίδα του βιβλίου σε έγχρωμη εκτύπωση, μαζί με δύο, διαφορετικές φούστες και επτά ζευγάρια παπούτσια, για να τα κόψετε, να την ντύσετε και να παίξετε την ιστορία της!


Τέλος το βιβλίο "Εφτά παπούτσια για την κυρά Σαρακοστή" αποτελεί ένα βιβλίο που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα, για να χαρίσετε φέτος την άνοιξη στους μικρούς σας βιβλιόφιλους! Καλή Σαρακοστή!


Γράφει η Ευτέρπη Μυτιληναίου από το Κορίτσι Μάλαμα

 _________________________________________________________________________________________________

Η Ευτέρπη Μυτιληναίου είναι νηπιαγωγός, χαζοσύζυγος και χαζομαμά τριών ζουζουνιών, blogger, αγαπά την οργάνωση, την παραγωγικότητα, την οικονομία και κάθε πρακτικό DIY. Της αρέσει να δουλεύει με τα παιδιά και να τα βλέπει να εξελίσσονται!


Δείτε περισσότερες προτάσεις μας σε βιβλία εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!