ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ)

Το βιβλίο "Δεν θα σε πειράξει κανείς" του Βασίλη Κουτσιαρή από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική διηγείται τη συγκινητική ιστορία του Ματίας του γάτου και απευθύνεται σε παιδιά από 6 χρονών και πάνω! Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική!

Ο Ματίας ήταν συνήθως πολύ ζωηρός και οι δάσκαλοί του έκαναν πάντα παράπονα στους γονείς του για τη συμπεριφορά του. Όμως, ένα πρωί που οι γονείς του έλειπαν και τον πρόσεχε η γιαγιά του, κλείστηκε στο μπάνιο και ξύρισε το κεφάλι του με μια κουρευτική μηχανή. Φόρεσε έναν σκούφο κι έφυγε γρήγορα για το σχολείο. Εκεί, έβγαλε τον σκούφο και τα άλλα γατάκια άρχισαν να γελάνε και να τον κοροϊδεύουν, γιατί ήταν φαλακρός, μέχρι και φάπες τού έριξαν. Το βράδυ, αφού κοιμήθηκε η γιαγιά του, κούρεψε όλη του τη γούνα και έβγαλε ακόμα και τα μουστάκια του! Την επόμενη μέρα στο σχολείο η καζούρα, τα γέλια και τα πειράγματα ήταν πολύ περισσότερα, ώσπου μίλησε στη δασκάλα του και με την παρέμβασή της τα πράγματα άλλαξαν. Έτσι, τα άλλα γατάκια σταμάτησαν να τον ενοχλούν. 


Πιθανότατα θα αναρωτιέστε, γιατί ο Ματίας έκανε όλα αυτά τα αλλόκοτα πράγματα επίτηδες, για να προκαλέσει τις κοροϊδίες των συμμαθητών του. Τα έκανε λοιπόν για τον αδελφό του, που θα επέστρεφε το επόμενο μεσημέρι στο σπίτι με τους γονείς του μετά από πολυήμερη παραμονή στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ άρρωστος και είχε κάνει μια θεραπεία που του είχε ρίξει όλες του τις τρίχες και τα μουστάκια. Ευτυχώς όμως θα γινόταν καλά. Έτσι την άλλη μέρα, όταν πήγαν μαζί στο σχολείο, δεν πείραξε κανένας το αδελφάκι του Ματίας!


Διάβασα το βιβλίο "Δεν θα σε πειράξει κανείς" μαζί με τον γιο μου και μας άρεσε πολύ! Περισσότερο όμως μας συγκίνησε και μας συγκλόνισε η ιστορία του μεγάλου αδελφού που προσπάθησε να μοιάσει στον άρρωστο αδελφό του, για να προετοιμάσει ολόκληρο το σχολείο για την επιστροφή του!

Ειδικότερα το κείμενο του Βασίλη Κουτσιαρή είναι απλό, άμεσο και καλογραμμένο! Μας οδηγεί με χιούμορ και τρόπο κατάλληλο για παιδιά στη μεγάλη ανατροπή: τον πραγματικό λόγο που ο γατούλης ξυρίζει τη γούνα του. Βρήκαμε επίσης εξαιρετική την εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου που συνοδεύει και συμπληρώνει ιδανικά το κείμενο.

Το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν επίσης μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσουμε για τις σοβαρές ασθένειες, τις θεραπείες που υπάρχουν για αυτές και τον τρόπο που μπορούν να αλλάξουν την εξωτερική εμφάνιση του ασθενούς. Επιπλέον μιλήσαμε για το πώς τις δεχόμαστε και τις ξεπερνάμε και τι μπορούμε να κάνουμε για κάποιον που νοσεί. Μιλήσαμε όμως και πιο γενικά για τη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή αγάπη!



Το "Δεν θα σε πειράξει κανείς" είναι σίγουρα ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε με τα παιδιά σας!


Γράφει η Χριστίνα Βούλαλη από το Τα παιδάκια μας 

 ________________________________________________________________________________________________

Πολυταξιδευμένη εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στις ξένες γλώσσες και τη διδασκαλία τους, μαμά και blogger. Θέματα που την ενδιαφέρουν; Η θετική διαπαιδαγώγηση, οι εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και ό,τι έχει να κάνει με το παιδί. Της αρέσει η καλή μουσική, τα ενδιαφέροντα βιβλία και τα όμορφα ταξίδια!


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!