ΕΛΗΞΕ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΓΙΕ-ΧΣΙΕΝ: H ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ" (ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΤΡΟ)

Σήμερα ξεκινά εκπληκτικός διαγωνισμός με δώρο 3 διπλές προσκλήσεις για τη θεατρική παράσταση "Γιε-χσιέν: H Σταχτοπούτα από την Κίνα" που ανεβαίνει από το Θέατρο Ρετρό! Μια παράσταση που θα σας ταξιδέψει στα βάθη της Κίνας και θα αναδείξει τον Κινέζικο πολιτισμό!


Το Skrow.theater και το Θέατρο Ρετρό ετοιμάζονται να σας ταξιδέψουν στα βάθη της Κίνας! Με αφορμή την Κινέζικη καταγωγή του παραμυθιού της παράστασης ανοίγουμε έναν νέο κύκλο δραστηριοτήτων αφιερωμένο στον Κινέζικο πολιτισμό!

Έτσι λοιπόν το Θέατρο Ρετρό, πιστό στο όραμά του να αναζητά μύθους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μοιράζονται την ίδια βάση τους σε αντίστοιχους ελληνικούς, φέρνει κοντά έθιμα από την Ελλάδα και την Κίνα τα οποία βρίσκουν τα κοινά τους στοιχεία και δημιουργούν φιλίες και δεσμούς. 


Τα έθιμα που θα γνωρίσουμε είναι τα ακόλουθα:

Φεβρουάριος

Τις Κυριακές του Φεβρουαρίου γνωρίζουμε τη "Γιορτή της Άνοιξης"!
Η γιορτή της Άνοιξης είναι η Κινέζικη Πρωτοχρονιά! Πρόκειται για την πιο σημαντική γιορτή των Κινέζων και τη γιορτάζουν στο τέλος του Φεβρουαρίου και συμβολίζει τον ερχομό της Άνοιξης και εμείς θα δούμε πως τη γιορτάζουν στην Κίνα!
新年快乐 ---> Σι νιεν κουάι λου ---> Καλή Πρωτοχρονιά!

Μάρτιος
Τις Κυριακές του Μαρτίου μαθαίνουμε Κινέζικα!

Η Κινέζικη γλώσσα μετρά 3.500 χρόνια ιστορίας! Πόσο δύσκολα είναι τελικά τα Κινέζικα; Πόσα ιδεογράμματα έχουν; Άραγε στην Κίνα μιλάνε όλοι τα ίδια Κινέζικα; Ή έχουν διαφορετικές διαλέκτους; Κρατήστε σημειώσεις, τα Κινέζικα ξεκινάνε!

我学中文 ---> Γουό τσιέ τσιονγουέ ---> Μαθαίνω Κινέζικα



Απρίλιος

Τις Κυριακές του Απριλίου κάνουμε Kung Fu!

Το πρόγραμμά μας περιέχει και άσκηση! Το ξέρατε πως οι λέξεις Kung Fu στα Κινέζικα σημαίνουν 'εργασία' και 'άνθρωπος'; Το kung fu εμφανίζεται σε διάφορα λογοτεχνικά είδη από τα τέλη της δυναστείας Μινγκ: σε εγχειρίδια, στρατιωτικές εγκυκλοπαίδειες, ιστορικά συγγράμματα, ταξιδιωτικά, μυθιστορήματα και στην ποίηση. Πάμε να το δούμε στην πράξη!
功夫 ---> Κουν φού

Σας περιμένουμε! 



Λίγα λόγια για την παράσταση

Το Θέατρο Ρετρό αφηγείται και παρουσιάζει την κινέζικη παραλλαγή της γνωστής μας Σταχτοπούτας, στο Skrow Theater από τις 04 Νοεμβρίου 2018 και κάθε Κυριακή στις 15.00 μ.μ.

Στη διαχρονική αυτή ιστορία, εκτός από την ευγενική Γιε-χσιέν, το χρυσό της ψάρι, την κακιά μητριά της, θα γνωρίσουμε και ένα μικροσκοπικό, χρυσοκέντητο, ανεκτίμητο παντοφλάκι! Θα μπορέσει η Γιε-χσιέν να πάει στη γιορτή της Άνοιξης; Πώς μπορεί το ψάρι της να τη βοηθήσει; Και το πιο σημαντικό απ’ όλα, τι συνέβη στο παντοφλάκι;

Το έργο "Γιε-χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα" βασίζεται στον κινέζικο μύθο «Ye Xian» που έγραψε ο Κινέζος ποιητής Tuan Ch'eng-shih τον 9ο αιώνα. Η παράσταση δημιουργήθηκε για δύο ηθοποιούς-αφηγητές, οι οποίοι εναλλάσσουν τον ρόλο του αφηγητή με τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού, αλλάζοντας αξεσουάρ με μοναδική ταχύτητα. Παράλληλα, με απλά σκηνικά αντικείμενα, δημιουργούν όλους τους διαφορετικούς χώρους αλλά και την αλλαγή ατμόσφαιρας του παραμυθιού.

Η παράσταση "Γιε-χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα" χωράει κυριολεκτικά σε μία extra large βαλίτσα, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται παντού, εκφράζοντας έτσι την πεποίθησή μας πως μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί ακόμη με τα πιο απλά μέσα, προσφέροντας ένα θέαμα ευαίσθητο και ποιοτικό.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 8 ετών, διαρκεί 45 λεπτά - μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι διάρκειας 30 λεπτών.


Συντελεστές παράστασης:
Ιδέα-προσαρμογή κειμένου: Αγγελική Φράγκου
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Λάλου
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Αλεξανδρής
Επιμέλεια κίνησης: Μάρθα Κλουκίνα
Σκηνικά αντικείμενα: Βάλια Παπακωνσταντίνου
Κοστούμια: Βιβέτα Στρατηγού
Φωτογράφιση: Παύλος Μαυρίδης
Διδασκαλία Κινέζικης γλώσσας: Qian Ru Xiao
Εμψύχωση δραστηριοτήτων: Φοίβη Ψευδού
Οργάνωση παραγωγής: Θηρεσία Θεοδώρου
Παραγωγή: Θέατρο Ρετρό - www.theatroretro.eu
Παίζουν: Αγγελική Φράγκου, Αλέξανδρος Ζουριδάκης

Πληροφορίες
Πρεμιέρα: Κυριακή, 04 Νοεμβρίου στις 15:00
Παραστάσεις: Από 04 Νοεμβρίου 2018 έως 21 Απριλίου 2019
Μέρες & Ώρα: Κάθε Κυριακή στις 15:00

Διάρκεια: 45’ παράσταση & 30’ θεατρικό παιχνίδι
Εισιτήριο: 8€ γενική είσοδος
Διεύθυνση: Αρχελάου 5, Παγκράτι

Τηλέφωνο και ώρες κρατήσεων: 210 7235 842 (ώρες 11:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. και 17:00 μ.μ. - 20:30 μ.μ.)
Facebook event: Γιε-χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα

Προπώληση εισιτηρίων:
Στο site: www.skrowtheater.com
Στο τηλέφωνο: 2108938111
Στο δίκτυο καταστημάτων: Public

Στο ταμείο του θεάτρου: κάθε Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο 17:00 - 20:00 & κάθε Κυριακή 11:00 - 14:00.


Το Familives σε συνεργασία με το Θέατρο Ρετρό προσφέρει σε τρεις τυχερούς αναγνώστες (κάτοικους Αττικής) από μία διπλή πρόσκληση για τη θεατρική παράσταση "Γιε-χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα" για τις ημερομηνίες 24/3, 31/3, 7/4, 14/4 & 21/4!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και Θέατρο Ρετρό στο Facebook.
2. Γράψτε σε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ ότι "Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους τους διαγωνισμού".
3. Κάντε tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα τρία πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 16/3/2019 έως 22/3/2019 > παράταση μέχρι 25/3/2019.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο άτομα άνω των 18 ετών που διαμένουν εντός Αττικής και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι τρεις και θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση του θεάτρου Ρετρό "Γιε-χσιέν: Η Σταχτοπούτα από την Κίνα".
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν προσωπικό μήνυμα εντός 2 ημερών στη σελίδα Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στη σελίδα Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram & Twitter, για να μη χάνετε κανένα post!