ΕΛΗΞΕ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΩΡΟ GIOTTO BE-BE MY CHEF & MY BUILDER

Σήμερα "μαγειρεύουμε" με το παιχνίδι Giotto be-be My Chef, για το οποίο έχουμε και διαγωνισμό μαζί με το νέο παιχνίδι Giotto be-be My Builder!


Αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών από την ηλικία των δυόμισι ετών και άνω είναι η πλαστελίνη, η οποία συμβάλλει και στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας. Ενθουσιάζονται με την υφή της, με τα χρώματα και με τη διαδικασία του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας τα χέρια τους. Περνάνε μάλιστα ηλικιακά διάφορες δημιουργικές φάσεις με την πλαστελίνη. Στην αρχή μπορεί απλώς να παίρνουν πλαστελίνη σε κομμάτια και να τη μυρίζουν, να την επεξεργάζονται και να την τεμαχίζουν σε πολλά μικρότερα κομμάτια, είτε με τα χέρια τους είτε με διάφορα, ειδικά εργαλεία. Στη συνέχεια μεγαλώνοντας και κατανοώντας το παιχνίδι μπορεί να αρχίζουν να πλάθουν με τα χέρια τους μικρά σκουληκάκια και μπαλάκια, αλλά και να φτιάχνουν διάφορα σχέδια με κουπάτ. Βέβαια το τελευταίο στάδιο είναι για πιο μεγάλα παιδάκια, όταν αρχίζουν να φαντάζονται και να δημιουργούν...

Και κάπου εκεί έρχεται το παιχνίδι Giotto be-be Σετ πλαστελίνης My Chef από την εταιρία Fila HellasΌταν το λάβαμε στο σπίτι μας, η Ιωάννα κατενθουσιάστηκε!! Όλες οι "αγάπες" της συγκεντρωμένες σε ένα κουτί! Μαγειρική με πλαστελίνη!


Έξι βαζάκια με διάφορα χρώματα πλαστελίνης (των 100 γρ.) και μία κουζίνα με μάτια, φούρνο που ανοίγει, φούρνο μικροκυμάτων, διάφορα εργαλεία - εξαρτήματα, καθώς και "βιβλίο συνταγών". Στις πρώτες σελίδες του βιβλίου δείχνει πώς μπορείς να δημιουργήσεις πολλά διαφορετικά χρώματα από αυτά που υπάρχουν στη συσκευασία.



Τα πλαστοζυμαράκια Giotto be-be είναι μαλακή πλαστελίνη που δημιουργείται από φυσικά συστατικά, για να είναι ασφαλές το παιχνίδι, και συμβάλλουν στη βελτίωση των δεξιοτήτων. Είναι δερματολογικά ελεγμένα, δεν λεκιάζουν, δηλαδή δεν αφήνουν σημάδια, και είναι πολύ εύκολο να τα αφαιρέσουμε από τα ρούχα: απλώς αφήνουμε να στεγνώσει το σημείο πάνω στο οποίο έχουν κολλήσει και στη συνέχεια βουρτσίζουμε.


Καθώς η Ιωάννα είναι μεν μεγάλη, για να καταλάβει τη διαδικασία του να φτιάξεις φαγητό με πλαστελίνη, αλλά όχι τόσο μεγάλη που να ξέρει τα ραβιόλια ή τα σπαράγγια, κάναμε εύκολες συνταγές... Επιφυλασσόμαστε όμως για αργότερα να αναδείξουμε το μαγειρικό μας ταλέντο!

Ξεκινήσαμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα αυγό τηγανιτό. Πήραμε λίγη άσπρη πλαστελίνη και με τον πλάστη δημιουργήσαμε το ασπράδι. Κάναμε μπαλάκι το πορτοκαλί κομμάτι της πλαστελίνης και το πιέσαμε πάνω στο "ασπράδι", για να γίνει ο κρόκος. Και έτοιμο το αυγό μας!


Με σκέτο αυγό όμως δεν χορταίνει κανείς, οπότε έπρεπε να φτιάξουμε και λαχανικά, για να το συνοδεύσουμε. Με την πορτοκαλί πλαστελίνη φτιάξαμε το καρότο, ενώ με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου κάναμε την πρασινάδα με την πράσινη πλαστελίνη.


Για το μανιτάρι χρησιμοποιήσαμε μόνο τα χέρια μας και άσπρη πλαστελίνη.


Και για τη ντομάτα χρησιμοποιήσαμε κόκκινη και πράσινη πλαστελίνη, καθώς και το μαχαιράκι, για να χαράξουμε τα φύλλα.


Και πάλι όμως αυγό τηγανιτό με λαχανικά δεν το λες γεύμα, αλλά ορεκτικό! Οπότε έπρεπε να φτιάξουμε και το κυρίως γεύμα: μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό! Βάλαμε την κίτρινη πλαστελίνη στο ειδικό εργαλείο, για να φτιάξουμε τα μακαρόνια.

Φτιάξαμε το φύλλο βασιλικού με πράσινη πλαστελίνη και την ειδική σφραγίδα.


Και τέλος βάλαμε και λίγη κόκκινη πλαστελίνη στο ειδικό εργαλείο, για να δημιουργήσουμε την κόκκινη σάλτσα!


Και ήρθε η ώρα να τα μαγειρέψουμε!


Και να σας παρουσιάσουμε τα πιάτα μας...

Καλή σας όρεξη και καλές δημιουργίες! 

Και επειδή μας άρεσε πολύ το παιχνίδι Giotto be-be My Chef σάς το προτείνουμε! Μάλιστα φέτος τα Χριστούγεννα τα παιδιά και οι γονείς μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορα σετ πλαστοζυμαράκια, καθώς και 2 νέα σετ που προστίθενται στη σειρά Giotto be-be: το μαγικό κάστρο “My Magic Castle” και το σετ εργοτάξιο “My Builder”. Το εργοτάξιο του Giotto be-bè ανοίγει! Μέσα στο εργοτάξιο υπάρχει η πλαστελίνη που ανοίγει και στρώνει την άσφαλτο. Ένας πραγματικός πλαστικός οδοστρωτήρας πλαστελίνης με ρόδες, ένα 3D καλούπι και 600 γρ. πλαστελίνης, για να παίξει και να χτίσει το παιδί χρωματιστά σπίτια.


Το Familives σε συνεργασία με την εταιρία Fila Hellas προσφέρει σε έναν τυχερό ένα παιχνίδι "Giotto be-be Σετ πλαστελίνης My Chef" και σε έναν άλλο τυχερό το νέο παιχνίδι "Giotto be-be Σετ πλαστελίνης My Builder"! Ευχαριστούμε θερμά την Fila Hellas για τη δωροθεσία!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και Fila Hellas στο Facebook.

2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ για ποιο από τα 2 παιχνίδια ("Giotto be-be My Chef" ή "Giotto be-be My Builder") επιλέγετε και συμπεριλάβετε στο σχόλιό σας τη φράση: "Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους του διαγωνισμού", που θα βρείτε παρακάτω.

3. Κάντε tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα τρία πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 3/12/2018 έως 15/12/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα από τα δύο παιχνίδια "Giotto be-be Σετ πλαστελίνης My Chef" ή "Giotto be-be Σετ πλαστελίνης My Builder".
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν προσωπικό μήνυμα εντός 2 ημερών στη σελίδα Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Τα δώρα θα αποσταλούν στους νικητές με έξοδα αποστολής που βαρύνουν την εταιρία Fila Hellas.
10. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
13. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr

 ________________________________________________________________________________________________

Η Ευαγγελία Παπαρίζου είναι η καλλιτέχνης της παρέας, καθώς επιμελείται εξ ολοκλήρου το περιοδικό, αν και έχει σπουδάσει φυσιοθεραπεία και παιδαγωγικά! Σίγουρα τα άρθρα της θα τα λατρέψετε, αφού έχει έναν μοναδικό τρόπο να αναλύει τα πράγματα!

Update
Νικήτριες:
Maria Kalderimtzi
Γιούλη Ζαχαράκη




Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!