ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ο ΘΩΜΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Σήμερα έχουμε βιβλιοκριτική & διαγωνισμό για το πολύ ιδιαίτερο βιβλίο "Ο Θωμάς" της Λίτσας Ψαραύτη που επανεκδόθηκε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός!

βιβλίο-για-τα-άτομα-με-ειδικές-ανάγκες

Μέσα από τα παιδικά βιβλία μπορούμε να κάνουμε όμορφες συζητήσεις με τα παιδιά μας για τους φόβους τους, τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους. Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου οι κόρες μου πρόσεξαν ότι υπήρχε μια ομάδα που παρέλασε με την ελληνική σημαία και την πινακίδα ΑΜΕΑ. Με ρώτησαν λοιπόν απορημένες τι σήμαινε αυτή η πινακίδα, γιατί κάποιοι ήταν σε καροτσάκια, γιατί, ενώ ήταν μεγάλοι, φαινόντουσαν σαν να ήταν μικρά παιδιά, κ.ο.κ.

Τότε ήταν η κατάλληλη στιγμή να διαβάσουμε το βιβλίο της Λίτσας Ψαραύτη "Ο Θωμάς", μέσα από το οποίο μαθαίνουμε για τα άτομα με ειδικές ανάγκες! Ένα συγκινητικό και ξεχωριστό βιβλίο που πραγματεύεται ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και έχει αποσπάσει βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών!

βιβλίο-για-τα-άτομα-με-ειδικές-ανάγκες

Ο δωδεκάχρονος Θωμάς γεννήθηκε με νοητική υστέρηση. Οι γονείς του τον αγάπησαν πολύ και τον βοήθησαν να ανταποκρίνεται στις καθημερινές του ανάγκες. Όμως για να επιτευχθεί αυτό, χρειάστηκε προσπάθεια από τους γονείς του, το οικογενειακό του περιβάλλον, το ειδικό σχολείο και τον ίδιο τον Θωμά. Και ο Θωμάς με το ήθος του και το ταλέντο του στο τρέξιμο κατάφερε να κάνει ένα ολόκληρο στάδιο, στο οποίο διεξάγονταν οι Ειδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες, να υποκλιθεί και να καταχειροκροτήσει το μεγαλείο της ψυχής του.

βιβλίο-για-τα-άτομα-με-ειδικές-ανάγκες

Σε αυτό το πλημυρισμένο από έντονα συναισθήματα βιβλίο προβάλλεται η μάχη, την οποία δίνουν καθημερινά οι οικογένειες των παιδιών με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους ως άνθρωποι. Τόλμη, αποφασιστικότητα, θάρρος, επιμονή, υπομονή, πείσμα, δύναμη είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους!

βιβλίο-για-τα-άτομα-με-ειδικές-ανάγκες

Ειδικότερα το βιβλίο "Ο Θωμάς" ενημερώνει τα παιδιά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Προσφέρει δηλαδή την ευκαιρία να συζητήσουμε με τα παιδιά μας για διάφορα σχετικά θέματα, όπως τι σημαίνει ο όρος άτομα με ειδικές ανάγκες, τι συνεπάγεται αυτό για τις οικογένειές τους αλλά και για τα ίδια τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ποια είναι τα δικαιώματά τους, πώς εμείς μπορούμε να υπερασπιστούμε και να προστατέψουμε τα δικαιώματά τους, κ.α. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά Βατόμουρο για παιδιά ηλικίας 7+, ενώ την εκπληκτική και πολύχρωμη εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η Ελίζα Βαβούρη, που καταφέρνει να απεικονίσει όλα τα συναισθήματα και τα ήθη των πρωταγωνιστών αγγίζοντας όλες τις ευαίσθητες χορδές μας.

βιβλίο-για-τα-άτομα-με-ειδικές-ανάγκες

Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός προσφέρει σε έναν τυχερό αναγνώστη ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ο Θωμάς" της Λίτσας Ψαραύτη! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Ψυχογιός για τη δωροθεσία!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Ψυχογιός στο Facebook.

2. Γράψτε σε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ ότι "Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους τους διαγωνισμού".

3. Κάντε tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 24/11/2018 έως 30/11/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Ο νικητής θα ενημερωθεί με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλει προσωπικό μήνυμα εντός 2 ημερών στη σελίδα Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί του θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσει το δώρο του, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: Αν ο νικητής κατοικεί στον νομό Αττικής, θα πρέπει να το παραλάβει από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός (Εμμ. Μπενάκη 13-15, Αθήνα). Αντιθέτως, αν ο νικητής κατοικεί στην επαρχία, θα το παραλάβει ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Ψυχογιός!
10. Τo δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
12. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
13. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Καίτη Μιχαλοπούλου από το Οι παραμυθένιες

_________________________________________________________________________________________________

Η Καίτη Μιχαλοπούλου είναι σύζυγος, blogger, εργαζόμενη νοσηλεύτρια, μαμά δύο δίδυμων κοριτσιών, για χάρη των οποίων ξεκίνησε να γράφει τα δικά της παραμύθια κι η αγάπη της αυτή για το γράψιμο έδωσε το όνομα στο προσωπικό της blog "Οι παραμυθένιες"! Αγαπά όσα την κάνουν να νιώθει παιδί!


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!


Update
Νικήτρια:
Iwanna Xrhstos Paspati Koumis



Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!