ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Πρόσφατα διαβάσαμε το νέο βιβλίο "Αστερόσκονη" της βραβευμένης συγγραφέως Τζιν Γουίλις, σε εικονογράφηση της Μπράιτονι Μέι Σμιθ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και έχουμε σήμερα βιβλιοκριτική!

βιβλίο-αστερόσκονη-Τζιν-Γουίλις

Η ιστορία του βιβλίου αφορά ένα μικρό κορίτσι που θέλει να ξεχωρίσει, αλλά νιώθει ότι βρίσκεται στη σκιά της μεγάλης της αδερφής, η οποία είναι το "αστέρι" της οικογένειας. Ωστόσο όλα αυτά αλλάζουν, όταν μιλάει με τον παππού της, που της εξηγεί ότι όλοι οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι από αστερόσκονη, για αυτό και όλοι έχουν τη δική τους λάμψη και τον δικό τους, ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να ξεχωρίσουν εξιστορώντας της την ιστορία της γέννησης του κόσμου. Έτσι η μικρή μας ηρωίδα αντιλαμβάνεται ότι ο κάθε άνθρωπος λάμπει, όταν κάνει αυτό που ταιριάζει στη δική του προσωπικότητα, χωρίς να ανταγωνίζεται τα άλλα "αστέρια".

βιβλίο-αστερόσκονη-Τζιν-Γουίλις

βιβλίο-αστερόσκονη-Τζιν-Γουίλις

Η Αστερόσκονη είναι ένα τρυφερό βιβλίο, που θίγει δύο πολύ ευαίσθητα θέματα: τη διαφορετικότητα και την αδελφική ζήλια. Ιδιαίτερα τα κοριτσάκια λατρεύουν την αστερόσκονη και θεωρώ ότι θα τους μαγέψει, τόσο η ιστορία όσο και η εκπληκτική εικονογράφηση, η οποία  είναι εμπνευσμένη από τα έντονα χρώματα του ουρανού! Πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί  σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, αφού το κείμενό του είναι αρκετά μικρό και κατανοητό.

βιβλίο-αστερόσκονη-Τζιν-Γουίλις


Γράφει η Άννα Μίχτη από το Working mama

 ________________________________________________________________________________________________

Η Άννα Μίχτη είναι μαμά, σύζυγος, νοσηλεύτρια με εξειδίκευση στην παιδιατρική και blogger. Το χαμόγελο των παιδιών αποτελεί την κινητήριο δύναμή της!


Δείτε περισσότερες βιβλιοπροτάσεις από την ομάδα του Familives εδώ!

Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!