ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΗ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)

Έχοντας ήδη συμπληρώσει έναν μήνα στο σχολείο έχουμε ετοιμάσει βιβλιοκριτική για το νέο βιβλίο του Φιλίπ Ζολμπέ "Το λεξικό του τέλειου μαθητή", που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Πατάκη.


Γνωρίζετε τις αρχές του τέλειου μαθητή; Αν όχι, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε αυτό το βιβλίο!

Με το βιβλίο "Το λεξικό του τέλειου μαθητή" το παιδί θα μάθει με αστείο τρόπο όλα όσα χρειάζεται, για να επιτύχει στο σχολείο, σε επίπεδο μαθημάτων, συμπεριφοράς και καλών κοινωνικών σχέσεων. Ο "τέλειος μαθητής" σηκώνει το χέρι του, όταν θέλει να μιλήσει, ακούει τους συμμαθητές του, είναι πάντα στην ώρα του, δε φεύγει με κάποιον τυχαίο από το σχολείο, δε γελάει ποτέ με όσους δεν γνωρίζουν!


Κάθε δισέλιδο του βιβλίου αποτελείται από μικρές προτάσεις-κανόνες, που συνοδεύονται από την αντίστοιχη εικονογράφηση. Οι εικόνες κάποιες φορές συμβαδίζουν, αλλά τις περισσότερες φορές έρχονται σε αντίθεση με το κείμενο! Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε με το παιδί τι συμβαίνει, όταν δεν τηρούνται οι κανόνες κι οι τρόποι καλής συμπεριφοράς. Θα γελάσετε, επίσης, με τα ζωάκια του βιβλίου, τα οποία, όπως φαίνεται, έχουν και αυτά στην τάξη τους σκανταλιάρηδες, απρόσεκτους και συχνά αγενείς συμμαθητές! Το βιβλίο είναι κατάλληλο για ηλικίες 5+ ετών.


Με δυο λόγια το βιβλίο "Το λεξικό του τέλειου μαθητή" είναι ένας εύχρηστος, ευχάριστος και πλήρης οδηγός καλής συμπεριφοράς για το σχολείο και το προτείνουμε σε κάθε μικρό μαθητή που θέλει να είναι "τέλειος"!


Γράφει η Ευτέρπη Μυτιληναίου από το Κορίτσι Μάλαμα

 _________________________________________________________________________________________________

Η Ευτέρπη Μυτιληναίου είναι νηπιαγωγός, μαμά τριών ζουζουνιών, blogger, DIY maniac, αγαπά την οργάνωση και την οικονομία. Επίσης αγαπά να δουλεύει με τα παιδιά, τόσο στην τάξη όσο και στο σπίτι, και να τα βλέπει να εξελίσσονται!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!