ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο προστέθηκε στην βιβλιοθήκη μας πριν από μερικές μέρες. Πρόκειται για το νέο βιβλίο "Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο" της Κέιτ Πάνκχερστ από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική και διαγωνισμό!


Το συγκεκριμένο βιβλίο εκδόθηκε στα ελληνικά φέτος τον Αύγουστο και από την πρώτη στιγμή θελήσαμε να το αποκτήσουμε! Απευθύνεται σε κορίτσια αλλά και αγόρια κάθε ηλικίας, και αναφέρεται στη ζωή και το έργο αξιόλογων γυναικών που έγραψαν τη δική τους ιστορία. Στην ουσία περιέχει αληθινές ιστορίες γυναικών που αξίζει να τις γνωρίσουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι. Πιθανότατα πολλές από αυτές να μην τις γνωρίζουμε καν. Όπως, για παράδειγμα, τη Μαίρη Σίκολ, την Έμελιν Πάνκχερστ, τη Ρόζα Παρκς την Αμέλια Έρχαρτ αλλά και πολλές άλλες ακόμη. Οι πραγματικές αυτές ηρωίδες του βιβλίου μέσα από πολλές περιπέτειες, δυσκολίες και κυρίως αρκετό πείσμα και πίστη στο όραμα και τον αγώνα τους κατάφεραν τους στόχους τους αλλάζοντας κατά πολύ τα δεδομένα εκείνης της εποχής. Συνεπώς οι γυναίκες αυτές μπορούν να αποτελέσουν σύγχρονα παραδείγματα προς μίμηση για όλους μας και να μας διδάξουν ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, αν το βάλουμε στόχο!


Αξίζει επίσης να τονισθεί το γεγονός ότι το βιβλίο "Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο" είναι ευκολοδιάβαστο και προσιτό από κάθε παιδί που θέλει να γνωρίσει τη ζωή και το έργο αυτών των γυναικών. Ειδικότερα οι σύντομες και μικρές παράγραφοι και η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση το κάνουν πολύ ελκυστικό, καθώς έντονα χρώματα και πρωτότυπα σχέδια μπερδεύονται σε κάθε ιστορία κάθε γυναίκας τραβώντας το βλέμμα του αναγνώστη.


Επιπλέον στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου συναντούμε μερικά αποφθέγματα αυτών των γυναικών που σκοπό έχουν να εμπνεύσουν και να ενθαρρύνουν κάθε αναγνώστη. Αναμφισβήτητα το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να εμπνεύσει ανήσυχα, παιδικά μυαλουδάκια και να ωθήσει μερικά να προχωρήσουν ακόμα πιο πέρα!



Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο" της Κειτ Πανκχερστ! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Μεταίχμιο για τη δωροθεσία!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Μεταίχμιο στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ και κάντε tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 19/10/2018 έως 25/10/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Ο νικητής θα ενημερωθεί με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλει προσωπικό μήνυμα εντός 2 ημερών στη σελίδα Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί του θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσει το δώρο του, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: Αν ο νικητής κατοικεί στον νομό Αττικής, θα πρέπει να το παραλάβει από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Αντιθέτως, αν ο νικητής κατοικεί στην επαρχία, θα το παραλάβει ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.
10. Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
12. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
13. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!



Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog

________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.


Update
Νικήτρια:
Katerina Stoyiannitsaki



Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!