ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ)

Στη σημερινή βιβλιοκριτική μιλάμε για το ευαίσθητο θέμα της απώλειας με αφορμή το νέο βιβλίο "Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν για πάντα;" της Jillian Roberts, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Μιλάμε στα παιδιά για την απώλεια

«Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν για πάντα;», «Θα ξαναδούμε, μαμά, τον παππού;», «Πού πήγε ο Ρεξ;» ... κι άλλες δύσκολες ερωτήσεις των παιδιών μας. Ερωτήσεις όμως που πρέπει να απαντηθούν. Και να τις απαντήσουμε σωστά στα παιδιά μας. Με τρόπο κατανοητό για την ηλικία του κάθε παιδιού. Με τρόπο που δεν θα τα πληγώσουμε, που δεν θα τους δημιουργήσουμε κι άλλες ερωτήσεις, που δεν θα τα φοβίσουμε, αλλά δεν θα τους πούμε και ψέματα!

Δύσκολες ερωτήσεις! Με το παραμύθι όμως "Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν για πάντα;" οι απαντήσεις είναι εύκολες. Τα παιδιά μαθαίνουν για την απώλεια. Μαθαίνουν τι είναι αυτός ο θάνατος. Μαθαίνουν ότι πεθαίνουν οι άνθρωποι, τα δέντρα και η φύση, τα ζώα. Μαθαίνουν τι είναι η ψυχή και που κρύβεται, όταν ο άνθρωπος φεύγει για πάντα. Και πού βρίσκονται όλες αυτές οι ψυχές; Και θα ξαναδώ αυτά τα πρόσωπα;

Το συγκεκριμένο βιβλίο εξηγεί στα παιδιά τον κύκλο της ζωής και τα βοηθά να ξεπεράσουν τη λύπη που νιώθουν με την απώλεια αγαπημένων προσώπων. Στην τελευταία του σελίδα θα βρούμε εύκολες απαντήσεις και σε άλλες δύσκολες ερωτήσεις.

Μιλάμε στα παιδιά για την απώλεια

Η συγγραφέας Jillian Roberts εργάζεται με παιδιά για περισσότερα από είκοσι χρόνια, πρώτα ως νηπιαγωγός και αργότερα ως παιδοψυχολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια εκπαιδευτικής ψυχολογίας. Έχει σχεδιάσει τη σειρά «Με λόγια απλά», για να βοηθήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν με τα παιδιά δύσκολα ζητήματα.

Επίσης το βιβλίο "Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν για πάντα;" έχει καταπληκτική εικονογράφηση. Χρώματα παντού, όπως πρέπει να είναι η ζωή μας. Οικεία πρόσωπα, η μαμά, το παιδί, ο αδερφός, το σπίτι μας, η αυλή, η παιδική μας χαρά. Η αλήθεια είναι ότι ειδικά στο παιδικό παραμύθι η εικονογράφηση είναι το Α και το Ω. Κι αυτό το βιβλίο κερδίζει κι αυτό το στοίχημα!

Μιλάμε στα παιδιά για την απώλεια

Το βιβλίο "Γιατί οι άνθρωποι φεύγουν για πάντα;" είναι κατάλληλο για παιδιά από 4 χρονών και πάνω.

Αν θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας να ξεπεράσει τη θλίψη του, διαβάστε του αυτό το βιβλίο!


Γράφει η Μένια Κουκουγιάννη από το karkinaki.gr

 ___________________________________________________________________________________________________________________________

Η Μένια Κουκουγιάννη είναι μητέρα δύο παίδων, συνιδρύτρια της ΑμΚΕ Καρκίνακι, αφιερωμένη στην έρευνα για τον παιδιατρικό καρκίνο, ιδρύτρια της Theadcase, content and concept Management. Δυνατή στο planning και στην επίλυση προβλημάτων, προσαρμόζεται εύκολα στην αλλαγή και επιλέγει την ομαδική δουλειά. Multitasking τη χαρακτηρίζουν οι συνεργάτες της, με "εμμονή" στην τήρηση των προθεσμιών, χωρίς να κινδυνεύει η ποιότητα των εργασιών της. Αγαπά τα βιβλία. Είναι εθελόντρια. Αγαπά τη ζωή. Το πιο σημαντικό της επίτευγμα είναι η οικογένειά της. Από τα παιδιά της μαθαίνει κάθε μέρα και γίνεται καλύτερος άνθρωπος.


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!