ΜΑΜΑΔΕΣ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ...

Θέλω να απευθυνθώ σε όλες τις μαμάδες εκεί έξω και να τις πω: «Μαμάδες, φροντίστε τον εαυτό σας, γιατί... χανόμαστε!»

Μαμάδες-φροντίστε-τον-εαυτό-σας
via

Είσαι μαμά, σύζυγος, εργαζόμενη, φίλη, μαγείρισσα. Κάνεις τον γιατρό, τον ψυχολόγο και ό,τι άλλο χρειαστεί δεκάδες φορές μέσα στη μέρα. Σίγουρα προσπαθείς να είσαι σε όλα αυτά. Να έχεις τα παιδιά φροντισμένα, το σπίτι "στην τρίχα" και γενικά όλη τη ζωή σου under control. Και κάπου εκεί προσπαθείς να είσαι και γυναίκα. Και κάπου εκεί βλέπεις τα πιάτα άπλυτα, βουνά και λόφους από τουβλάκια και χμ... κάπου μέσα στο σπίτι υπάρχει και μια κούπα με καφέ που πλέον έχει κρυώσει. Όμως για να είναι όλα καλά, πρέπει πρώτα από όλα να είσαι εσύ η ίδια καλά! Πώς όμως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Η περιποίηση του εαυτού σου, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, είναι αυτό που θα σε κάνει να αισθάνεσαι πιο όμορφα και σίγουρα με περισσότερη αυτοπεποίθηση!

Αρχικά αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αποβάλεις κάθε μορφή άγχους. Γενικότερα δεν κάνει καλό να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση, προκειμένου να μην έχει σκόνη εκείνη η γωνία που δεν τη βλέπει ούτε η πεθερά. Νομίζω ότι έχεις πιάσει το νόημα! Αφού λοιπόν νικήσεις το άγχος, έχεις ήδη κερδίσει το μισό παιχνίδι!

Επόμενο στάδιο είναι η περιποίησή σου. Η γνωστή δικαιολογία «δεν έχω χρόνο» παύει πλέον να ισχύει. Αν δεν έχεις χρόνο, τότε πρέπει να βρεις. Και σίγουρα όλο και κάποιος θα υπάρχει, για να μείνει με τα παιδιά. Κλείσε ραντεβού μια φορά τον μήνα ή μια φορά το δεκαπενθήμερο σε ένα ινστιτούτο αισθητικής. Εκεί θα σου ετοιμάσουν ένα πρόγραμμα εντελώς εξατομικευμένο που θα καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού σου. Αφέσου λοιπόν στα χέρια των ειδικών και σίγουρα όταν φύγεις, θα νιώθεις άλλος άνθρωπος.

Μαμάδες-φροντίστε-τον-εαυτό-σας
via

Η δουλειά σου όμως δεν τελειώνει εδώ. Έχεις και στο σπίτι. Εφάρμοσε μια πρωινή και μια βραδινή ρουτίνα περιποίησης, όχι παραπάνω από δέκα λεπτά τη φορά. Επίσης μην φύγεις από το σπίτι χωρίς "ίχνος" μακιγιάζ. Ετοιμάσου και πριν βγεις από την πόρτα, πήγαινε στον καθρέφτη, βάλε λίγο κραγιόν και μόνο τότε είσαι έτοιμη να φύγεις. Ακόμη κι αυτή η μικρή κίνηση πολλές φορές αλλάζει τη διάθεσή σου. Υποθέτω ότι πάνω κάτω έχεις καταλάβει τι πρέπει να κάνεις. Το κλειδί για όλα είναι ο σωστός προγραμματισμός. Όλα μπορούν να χωρέσουν στο πρόγραμμά σου, αρκεί να το θέλεις.

Αφού λοιπόν έλαμψες εξωτερικά, ήρθε η ώρα να λάμψεις και εσωτερικά. Άλλωστε δεν έχεις ακούσει ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας; Ώρα λοιπόν να φροντίσουμε αυτό το μέσα. Αρχικά κάνε κάτι που σου αρέσει και γεμίζει ευχάριστα τον χρόνο σου. Πήγαινε για περπάτημα σε ένα δασάκι ή καλύτερα για τρέξιμο. Έτσι θα αποβάλεις και τυχόν ένταση που έχει συσσωρευτεί όλη τη μέρα. Ή μπορείς να ξεκινήσεις κάποια δραστηριότητα. Ποιος είπε ότι η ζωγραφική ή ο χορός είναι μόνο για τα παιδιά; Και εν τέλει, ποτέ δεν ξέρεις τι είδους καλλιτεχνική φύση κρύβεις μέσα σου. Επίσης επένδυσε το χρόνο σου διαβάζοντας καλά βιβλία. Πρόσεξε όμως όχι βιβλία με ρομαντικό ή συναισθηματικό περιεχόμενο αλλά βιβλία με κάποιο νόημα, που σου δίνουν τροφή για σκέψη, που σε βάζουν να "ψαχτείς" περισσότερο ως προσωπικότητα. Τα ρομαντικά βιβλία άφησέ τα, για όταν έρθει πάλι η ώρα της ξαπλώστρας στην παραλία. Επιπλέον καθιέρωσε κάθε τόσο να έχεις έξοδο μόνη σου χωρίς παιδιά και σύζυγό. Ακόμη κι ένας καφές -μόλις μίας ώρας διάρκειας- με τη φίλη σου, χωρίς να πρέπει να κυνηγάς δύο φουριόζικα ποδαράκια, μπορεί να αποδειχθεί άκρως αναζωογονητικός.

Εν κατακλείδι, πήρες μια γενική ιδέα για το πλάνο που μπορείς να ακολουθήσεις, για να είσαι καλά στην καθημερινότητά σου. Από εκεί και πέρα είναι πλέον στη δική σου ευχέρεια πώς θα το χρησιμοποιήσεις. Και, πίστεψέ με, σιγά σιγά θα έρθει η αλλαγή!


Γράφει η Νίκη Γυφτογιάννη από το Mama-Farma

 ________________________________________________________________________________________________

Η Νίκη Γυφτογιάννη είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών, ενός κοριτσιού και ενός αγοριού, 5 και 2 ετών αντίστοιχα. Επίσης είναι τελειόφοιτη Κοινωνιολογίας. Το blog της γεννήθηκε σχεδόν τυχαία, σε μία προσπάθεια να γεμίσει ευχάριστα τον ελάχιστο χρόνο που αφήνει σε μια γυναίκα η μητρότητα. Μέσω του blog της μοιράζεται διάφορες στιγμές της καθημερινότητας, όπως και προϊόντα που τους αρέσουν ως οικογένεια, δίνοντας έμφαση στον ποιοτικό χρόνο που μπορεί να περάσει ένας γονιός με το παιδί του.


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, Twitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!