ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)

Το βιβλίο "Αργοναυτική εκστρατεία" της Σοφίας Ζαραμπούκα από τις Εκδόσεις Πατάκη το διαβάσαμε πρόσφατα και μας άρεσε πολύ, καθώς είναι γραμμένο σε ευκολονόητη γλώσσα που εξάπτει τη φαντασία των παιδιών. Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική!


Οι περιπέτειες του μυθικού ήρωα Ιάσονα και των Αργοναυτών ζωντανεύουν μέσα από την πολύχρωμη εικονογράφηση και τα κείμενα της αγαπημένης μας συγγραφέως Σοφίας Ζαραμπούκας, που πραγματικά έχει γράψει μια επιτυχημένη διασκευή της γνωστής ιστορίας της ελληνικής μυθολογίας!


Ο Ιάσονας ήταν γιος του Αίσονα και ανιψιός του Πελία, του βασιλιά της Ιωλκού που είχε αρπάξει τον θρόνο από τον αδερφό του. Οι γονείς του Ιάσονα φοβήθηκαν ότι ο κακός βασιλιάς Πελίας μπορεί να τα βάλει με τον γιο τους που ήταν ο νόμιμος διάδοχος του θρόνου και για αυτό τον έστειλαν να μεγαλώσει στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου, κοντά στον κένταυρο Χείρωνα. Μεγαλώνοντας όμως ο Ιάσονας αποφάσισε να επιστρέψει στην Ιωλκό, για να διεκδικήσει τον θρόνο του πατέρα του. Κι όταν συνάντησε τον Πελία και του είπε ότι ο θρόνος τού ανήκει, εκείνος συμφώνησε, αλλά ζήτησε από τον Ιάσονα να αποδείξει ότι είναι ικανός για αυτό το αξίωμα κάνοντας πρώτα μια ηρωική πράξη. Έτσι του ανάθεσε να φέρει πίσω το χρυσόμαλλο δέρας! Ο Ιάσονας πιάστηκε στην παγίδα του θείου του και συμφώνησε.


Ένα σωρό παλικάρια αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον Ιάσονα στο παράτολμο επιχείρημά του, ανάμεσά τους κι ο Ηρακλής. Το καράβι, η Αργώ, ετοιμάστηκε κι οι Αργοναύτες, πενήντα στο σύνολο, ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Ο Ιάσονας κι οι Αργοναύτες του αντιμετώπισαν θαλασσοταραχές πριν μπουν στο λιμάνι της Τροίας, πάλεψαν με θαλάσσια τέρατα που τρώνε ανθρώπους, ενεπλάκησαν σε μακελειό στην Προποντίδα, αντιμετώπισαν τις Άρπυιες που ήταν δύο γυναίκες-τέρατα, ξέφυγαν από τις Συμπληγάδες πέτρες και όταν τελικά έφτασαν στην Κολχίδα με τη βοήθεια της βασιλοπούλας Μήδειας, άρπαξαν το χρυσόμαλλο δέρας και έβαλαν πλώρη, για να επιστρέψουν στην πατρίδα. Η επιστροφή τους ήταν εξίσου επεισοδιακή όσο και το μέχρι τότε ταξίδι τους. Άραγε κατάφεραν να φτάσουν στην πατρίδα, προκειμένου να γίνει ο Ιάσονας βασιλιάς της Ιωλκού;


Μέσα από την καλογραμμένη αυτή διασκευή της συγγραφέως Σοφίας Ζαραμπούκα ζήσαμε το μαγικό ταξίδι της Αργοναυτικής εκστρατείας, τις θαυμαστές περιπέτειες του Ιάσονα και των Αργοναυτών αλλά και τους μύριους κινδύνους που αντιμετώπισαν, μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους!


Γράφει η Σωτηρία Μπιλιανού από το My Little World

_________________________________________________________________________________________________

Η Σωτηρία Μπιλιανού είναι σύζυγος, εργαζόμενη, crafter, blogger και πάνω από όλα μαμά της Ελένης και της Έλλης. Το επάγγελμά της είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα Χρηματοοικονομικά, όμως αυτό που της αρέσει περισσότερο είναι να ασχολείται δημιουργικά με τα παιδιά της και να περνάει πολύ χρόνο μαζί τους, να παίζουν, να μαθαίνουν, να χαίρονται. Θα τη βρείτε στο blog της να μοιράζεται ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, κατασκευές, συνταγές, σκέψεις, ταξίδια.


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!