ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ ΑΣΤΕΡΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ)

Ο νέος μήνας κι η νέα εβδομάδα αρχίζουν με βιβλιοκριτική για το νέο, παιδικό βιβλίο "Το πιο λαμπρό αστέρι!" της Daniёlle Schothorst, το οποίο εκδίδεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Βιβλίο - Το πιο λαμπρό αστέρι

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:


«Γιατί κάποια αστέρια είναι τεράστια και άλλα μικροσκοπικά;» ρώτησε η μικρή αλεπού. «Ίσως κάποια αστέρια μεγαλώνουν ακόμη», απάντησε το σκυλάκι. «Όταν κοιτάς ένα αστέρι και σκέφτεσαι κάτι όμορφο, αυτό μεγαλώνει...»

Κάτω από έναν όμορφο, νυχτερινό ουρανό, σε ένα ξέφωτο στο δάσος, η αλεπού και ο σκύλος παρακολουθούν τα αστέρια. Μεγάλα και μικρά αστέρια. Τους έρχεται τότε η ιδέα να στείλουν ένα σωρό θετικές σκέψεις σε ένα από τα αστεράκια. Θέλουν να δουν, αν αυτό θα μεγαλώσει... Τα καλά τους λόγια, οι όμορφες σκέψεις έχουν αποτέλεσμα! Το αστέρι μεγαλώνει, λάμπει σαν διαμάντι και γίνεται "το πιο λαμπρό αστέρι!", μέχρι που ξαφνικά κάποια στιγμή το αστέρι πέφτει και καταλήγει στη γη. Η αλεπού στενοχωριέται, αλλά το σκυλάκι την παρηγορεί λέγοντάς της ότι πλέον όλο το θερμό φως και η λάμψη του αστεριού μαζί με τις όμορφες σκέψεις είναι πλέον μέρος της γης και ανήκουν σε όλους.

Βιβλίο - Το πιο λαμπρό αστέρι

Η πολυγραφότατη Daniёlle Schothorst με το νέο βιβλίο της "Το πιο λαμπρό αστέρι" έρχεται να μας συγκινήσει και να μας θυμίσει τη μεγάλη αξία και σπουδαιότητα που έχουν για την ψυχή μας τα όμορφα λόγια που ανταλλάσσουμε μεταξύ μας. Μια κάπως φιλοσοφική ιστορία σε ένα καλά φροντισμένο βιβλίο που είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας από 5 χρονών. Η μετάφραση από τη Βίκυ Κατσαρού είναι πετυχημένη και αποδίδει εξαιρετικά και με πλούσιο λεξιλόγιο την τρυφερότητα και την ονειρική διάθεση, στην οποία στόχευε η συγγραφέας. Βέβαια σε αυτό βοηθά πολύ και η εξαιρετική εικονογράφηση που έχει κάνει η ίδια η Daniёlle Schothorst: κάθε εικόνα είναι μια ιστορία από μόνη της. Τα ζωάκια "επιπλέουν" σε ένα υπέροχο, νυχτερινό φόντο και συμπληρώνουν αρμονικά το κείμενο δημιουργώντας την ίδια τρυφερή και ονειρική διάθεση.

Βιβλίο - το πιο λαμπρό αστέρι

Προτείνω μάλιστα, αφού διαβάσετε την ιστορία με το παιδί σας, να συζητήσετε μαζί του ποια όμορφα λόγια θα μπορούσε να πει στους άλλους (π.χ. στο αδερφάκι του, στον άλλο γονιό, στους φίλους και τις φίλες του) και να βάλετε στόχο να γίνουν πράξη, για να βιώσει και εμπράκτως το πόσο όμορφα μας κάνει να αισθανόμαστε η ανταλλαγή φιλοφρονήσεων με τους γύρω μας! 


Γράφει η Βάνα Καρκάση από το babyleading

_________________________________________________________________________________________________

Η Βάνα Καρκάση είναι εκπαιδευτικός, λογοθεραπεύτρια και μαμά δύο παιδιών που μεγάλωσαν με baby-led weaning. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κοίτα, μαμά, τρώω», όπου περιγράφεται αναλυτικά η εφαρμογή της μεθόδου και δημιουργός της ιστοσελίδας www.babyledweaning.gr, με σκοπό να βοηθήσει αποτελεσματικά όσους γονείς επιλέξουν να εφαρμόσουν το BLW με τα παιδιά τους.


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, Twitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!