ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην καρδιά του καλοκαιριού διαβάσαμε το νέο, παιδικό βιβλίο "Στα κύμματα της Έλλης" του αγαπημένου συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και έχουμε ετοιμάσει βιβλιοκριτική!

Στα κύμματα της Έλλης

Μα τι μεγάλα πράγματα συμβαίνουν στα μικρά κεφάλια! Από τον τίτλο του και μόνο θα περίμενε κανείς αυτό το βιβλίο να μιλάει για την ιστορία ενός κοριτσιού, της Έλλης. Ωστόσο συμπρωταγωνιστεί ο Καπτανίκ, ο οποίος απορεί και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ακόμη μια καταιγίδα. Είναι έμπειρος και πολυταξιδεμένος. Ξέρει να διαβάζει τα αστέρια στον ουρανό, να ακούει τα κύματα να σιγοψιθυρίζουν. Δεν είναι όμως όλες οι μέρες του ανήσυχες. Περνάει και βαρετές μέρες, όπου όλα είναι ήσυχα, όπου τίποτα δε συμβαίνει, αλλά ξέρει ότι σύντομα όλα θα αλλάξουν...

Στα κύμματα της Έλλης

Πρόκειται για ένα νέο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, του οποίου την εικονόγραφηση έχει κάνει η Ίρις Σαμαρτζή και μας άρεσε πολύ! Πέρα από το κείμενο θεωρώ ότι το μυστικό της επιτυχίας σε ένα παιδικό βιβλίο είναι η εικονογράφηση. Κι η Ίρις Σαμαρτζή τα έχει καταφέρει μοναδικά!

Στα κύμματα της Έλλης

Ένα βιβλίο μπλε που σε ταξιδεύει, που ξεκινάς μια ιστορία για θάλασσες και καπετάνιους, που κρατάς την πυξίδα του ονείρου στο χέρι σου και καταλήγεις να μιλάς για... τρίχες. Είμαστε και τυχεροί βέβαια, γιατί είναι και καλοκαίρι και εικόνες με θάλασσες, σύννεφα, ταξίδια πολύ μας αρέσουν. Ένα βιβλίο με όμορφα λόγια, σχεδόν ποιητικά, που σε συνδυασμό με την εκπληκτική εικονογράφηση σε ταξιδεύουν σε θάλασσες και μέρη μακρινά!

Το βιβλίο "Στα κύμματα της Έλλης" είναι μια έξυπνη, αλληγορική ιστορία για τα μαλλιά της Έλλης και τους θησαυρούς που κρύβουν. Μια ιστορία που εμένα προσωπικά πολύ με βόλεψε, καθώς δεν μπορούσα να πείσω την κόρη μου να κόψει λίγο τα μαλλιά της,  ...γιατί η τρικυμία ήταν πολύ δύσκολη για τον Καπτανικ κι έπρεπε να τον βοηθήσουμε... Μάλιστα γελάσαμε πολύ, όταν το τελειώσαμε! Η Νεφέλη άρχισε να ψάχνει τα μαλλιά της, για να βρει τον Καπτανίκ..., ενώ ο Πάρης είναι, λέει, πιο τυχερός, γιατί έχει κοντά μαλλιά!

Στα κύμματα της Έλλης

Το παιδικό βιβλίο "Στα κύματα της Έλλης" απευθύνεται σε ηλικίες 4+, ενώ είναι μια φανταστική ιδέα για δώρο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, και μια όμορφη συντροφιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

Στα κύμματα της Έλλης


Γράφει η Μένια Κουκουγιάννη από το karkinaki.gr

 ___________________________________________________________________________________________________________________________

Η Μένια Κουκουγιάννη είναι μητέρα δύο παίδων, συνιδρύτρια της ΑμΚΕ Καρκίνακι, αφιερωμένη στην έρευνα για τον παιδιατρικό καρκίνο, ιδρύτρια της Theadcase, content and concept Management. Δυνατή στο planning και στην επίλυση προβλημάτων, προσαρμόζεται εύκολα στην αλλαγή και επιλέγει την ομαδική δουλειά. Multitasking τη χαρακτηρίζουν οι συνεργάτες της, με "εμμονή" στην τήρηση των προθεσμιών, χωρίς να κινδυνεύει η ποιότητα των εργασιών της. Αγαπά τα βιβλία. Είναι εθελόντρια. Αγαπά τη ζωή. Το πιο σημαντικό της επίτευγμα είναι η οικογένειά της. Από τα παιδιά της μαθαίνει κάθε μέρα και γίνεται καλύτερος άνθρωπος.


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!