ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ)

Η ανατροφή των παιδιών αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους γονείς πόσο μάλλον για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς γονείς! Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική για το νέο βιβλίο "Μεγαλώνοντας παιδιά για τη βασιλεία του Θεού" του Φίλιππου Μαμαλάκη που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Εν Πλω.



Ο συγγραφέας του βιβλίου Φίλιππος Μαμαλάκης ζει μόνιμα στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταξύ πολλών άλλων ασχολιών διδάσκει και γράφει για ζητήματα γονεϊκότητας τα τελευταία 21 χρόνια. 

Το βιβλίο προλογίζει η Ελένη Καραγιάννη. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο βιβλίο γονεϊκότητας που είναι απαραίτητο εργαλείο για κάθε γονέα που θέλει να εισάγει την πνευματική ζωή στο παιδί του. Ειδικότερα απευθύνεται σε όλους εκείνους τους γονείς που προσπαθούν να αφυπνίσουν τα παιδιά τους σχετικά με την πνευματική ζωή, όπως μας την παρουσιάζουν οι Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Θα μπορούσε ωστόσο να χαρακτηριστεί μοντέρνο και σίγουρα επίκαιρο, καθώς δεν γίνεται "στεγνή" αναφορά στον λόγο των Πατέρων της Εκκλησίας, αλλά αντιθέτως ο συγγραφέας προσπαθεί να βοηθήσει τους γονείς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές προκλήσεις που περιλαμβάνει η ανατροφή των σημερινών παιδιών χρησιμοποιώντας τον λόγο των Αγίων. Με κινητήριο δύναμη πάντα την αγάπη και τα λόγια των Πατέρων οι σημερινοί γονείς διαβάζοντας το βιβλίο "Μεγαλώνοντας παιδιά για τη βασιλεία του Θεού" θα βοηθηθούν αρκετά στο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αγάπη, συμπόνια και όλες τις αρχές της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας.


Ο συγγραφέας επίσης κάνει αναφορά στον τρόπο που μαθαίνουν τα παιδιά και προσπαθεί να εξηγήσει, γιατί πολλές φορές αντιδρούν διαφορετικά και πολύ πιθανόν να συμπεριφέρονται και άσχημα. Θέτοντας λοιπόν σαν αρχή ότι το παιδί έχει διαφορετικούς στόχους από τον γονέα και ξεκαθαρίζοντας ότι γονέας και παιδί δίνουν τον δικό τους αγώνα προσπαθεί μέσα από το βιβλίο "Μεγαλώνοντας παιδιά για τη βασιλεία του Θεού" να βοηθήσει τους αναγνώστες να καταλάβουν αυτήν την αρχή. Επιπλέον συμπεριλαμβάνει πολλά παραδείγματα που αφορούν την καθημερινότητα του κάθε γονέα με το παιδί του, ενώ προσφέρει πιθανές απαντήσεις που θα έδιναν οι περισσότεροι γονείς αναφέροντας τα λάθη που πιθανόν δημιουργούνται από αυτόν τον τρόπο σκέψης και ανατροφής. Τέλος παρουσιάζει έναν διαφορετικό τρόπο ομιλίας που θα βοηθούσε τους γονείς να κατανοήσουν καλύτερα τα παιδιά τους, ώστε να υπάρχει μια εποικοδομητική επικοινωνία στην οικογένεια.


Αναμφίβολα το βιβλίο "Μεγαλώνοντας παιδιά για τη βασιλεία του Θεού" είναι ένα βιβλίο αξιόλογο και απαραίτητο για κάθε σύγχρονο γονέα, όχι μόνο γιατί παρουσιάζει τον ιδανικό τρόπο ανατροφής των παιδιών με βάση την Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία, αλλά κυρίως γιατί κάνει τον αναγνώστη να επανεξετάσει τον ίδιο του τον εαυτό ως άνθρωπο και ως γονέα! 


Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog

________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!