ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Η ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ)

Μπήκαμε πλέον σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, για αυτό σήμερα έχουμε βιβλιοκριτική & διαγωνισμό για το παιδικό βιβλίο "Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι" του Χρήστου Δασκαλάκη από τις Εκδόσεις Άγκυρα! Άραγε μπορεί μια χιονονιφάδα να αγαπήσει το καλοκαίρι; Και πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι


Δυο μικρά αδέρφια, ο Νικόλας κι η Ευτυχία, αγαπούσαν τόσο πολύ τον χειμώνα και το χιόνι που κάθε βράδυ ονειρευόντουσαν να χιονίσει. Και επιτέλους μετά από πολλή αναμονή ένα βράδυ το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα και μία χιονονιφάδα άρχισε να πέφτει προς τη γη. Τα παιδιά πέταξαν από τη χαρά τους και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισαν να κλείσουν τη χιονονιφάδα σε ένα γυάλινο βάζο και να τη φυλάξουν μέσα στο ψυγείο! Τις επόμενες μέρες χαιρόντουσαν και καμάρωναν το απόκτημά τους, ώσπου ήρθε η άνοιξη και τα δυο παιδιά ξεπέρασαν τον ενθουσιασμό τους για το χιόνι ξεχνώντας τη "φίλη" τους τη χιονονιφάδα. Όμως κι η ίδια η χιονονιφάδα ένιωθε μοναξιά και νοσταλγία. Κι όταν πια ήρθε το καλοκαίρι και θα έφευγαν για διακοπές, τα δυο αδερφάκια συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να την κρατούν πλέον φυλακισμένη μέσα στο ψυγείο, καθώς ό,τι αγαπάς δεν το φυλακίζεις! Βρήκαν λοιπόν έναν τρόπο να δώσουν στη χιονονιφάδα νέα μορφή και να είναι όλοι ικανοποιημένοι!

Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι

Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι

Το βιβλίο "Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι" ανήκει στη σειρά "Ιστορίες που διδάσκουν τα παιδιά" και είναι κατάλληλο για ηλικίες 5+, όμως μπορεί άνετα να διαβαστεί και από μεγαλυτέρους! Ο Χρήστος Δασκαλάκης έγραψε μια τρυφερή και συγκινητική ιστορία που περνάει πολλά μηνύματα για σεβασμό προς τους άλλους, τη Γη και τη φύση, για κατανόηση των αξιών της ζωής, όπως ελευθερία, ανεξαρτησία, αποφασιστικότητα, πίστη, υπομονή, αγάπη, απώλεια και συμφιλίωση, και για αντίληψη του κύκλου της ζωής και της φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων, ενώ ταυτόχρονα δίνει ερεθίσματα και διδάσκει στα παιδιά βασικές αρχές στοχεύοντας να τους καλλιεργήσει την έννοια της εξερεύνησης και της μάθησης μέσα από την καθημερινότητα και την εναλλαγή των εποχών. Μάλιστα ο πολύ πρωτότυπος και ελκυστικός τίτλος του βιβλίου είναι στην ουσία καθαρά αλληγορικός, καθώς συνδέει με έναν έξυπνο τρόπο τον χειμώνα με το καλοκαίρι καθιστώντας το βιβλίο ιδανικό και επίκαιρο για όλες τις εποχές!

Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι

Χρησιμοποιώντας γλώσσα απλή και κατανοητή με όμορφες λέξεις και εκφράσεις ο συγγραφέας απευθύνεται στους αναγνώστες και τους κερδίζει από την πρώτη κιόλας σελίδα προκαλώντας τους διάφορα συναισθήματα! Σε αυτό συμβάλλει βέβαια και η πολύ αξιόλογη εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη, που έχει αποδώσει με ιδιαίτερο τρόπο μορφές και τοπία κάνοντας το βιβλίο αυτό να ξεχωρίζει. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το ότι εκδόθηκε για 4η φορά και ήταν υποψήφιο για τα 10 πιο δημοφιλή βιβλία της χρονιάς, ενώ το φθινόπωρο θα γίνει θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια στο θέατρο Αλκμήνη!

Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι

Προσωπικά το αγάπησα το βιβλίο "Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι" τόσο ως κείμενο και ιστορία όσο και ως εικονογράφηση! Ένα πραγματικά υπέροχο και διδακτικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους!

*Στο τέλος του βιβλίου θα βρούμε σπόρους, για να φυτέψουμε και να δώσουμε ζωή σε ένα λουλούδι!

Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι

Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Άγκυρα προσφέρει σε έναν τυχερό αναγνώστη ένα αντίτυπο του βιβλίου "Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι" του Χρήστου Δασκαλάκη! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Άγκυρα για τη δωροθεσία!


Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Άγκυρα στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ και κάντε tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 6/7/2018 έως 12/7/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Ο νικητής θα ενημερωθεί με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλει μήνυμα εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί του θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσει το δώρο του, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: Αν ο νικητής κατοικεί στον νομό Αττικής, θα πρέπει να το παραλάβει από  το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων  Άγκυρα (Σόλωνος 124 & Εμ. Μπενάκη Αθήνα, τηλ. 2103837667, ωράριο λειτουργίας: Δευτ-Σάβ.: 09:00-15:30). Αντιθέτως, αν ο νικητής κατοικεί στην επαρχία, θα το παραλάβει ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Άγκυρα.
10. Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
12. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
13. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Μαρία Υφαντοπούλου από το Όμορφη μέσα έξω και το Ονειροτέχνημα - Μαρία

 ________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Υφαντοπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας - Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με κατεύθυνση αρχαιολογίας. Μικρή ήθελε να γίνει δασκάλα, αργότερα νηπιαγωγός, αλλά τελικά δεν ξέφυγε από τον χώρο των εκπαιδευτικών κι έγινε φιλόλογος! Το άπιαστο όνειρό της είναι να γίνει κάποτε συγγραφέας! Λατρεύει το γράψιμο, τα βιβλία, τη φωτογραφία και τη σοκολάτα, ενώ περνά ώρες ατέλειωτες μαγειρεύοντας υγιεινά, μιλώντας για καλλυντικά και ετοιμάζοντας χειροποίητες καλλιτεχνικές δημιουργίες!


Χορηγοί επικοινωνίας:
kerdiseto.gr
saveandwin.gr

Update
Νικήτρια:
Eugenia Kefala



Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, Twitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!