ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ & Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ)

Καλοκαίρι, ώρα για περιπέτειες! Ό,τι δηλαδή ακριβώς θα βρείτε στα δύο βιβλία του Γιώργου Αντωνάκη “Στο Μυστρά με πανσέληνο” και “Ο πειρατής της Μονεμβασιάς”, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Εν Πλω και για τα οποία έχουμε σήμερα βιβλιοκριτική και διαγωνισμό!

“Στο Μυστρά με πανσέληνο” και “Ο πειρατής της Μονεμβασιάς”

Στα δύο αυτοτελή βιβλία της σειράς ο Οδυσσέας, ένας μαθητής της έκτης Δημοτικού, αφηγείται τις περιπέτειες που ζει παρέα με τα δυο του ξαδέρφια, τον Θωμά και τη Ραλλού, καθώς και τα μυστήρια που καλούνται τα παιδιά να εξιχνιάσουν με τη βοήθεια του αινιγματικού μα πολυπράγμωνος θείου Βασίλη.

Στο πρώτο βιβλίο “Στο Μυστρά με πανσέληνο” τα τρία παιδιά ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του θείου Βασίλη για μια εκδρομή στον Μυστρά, νομίζοντας πως θα απολαύσουν ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές. Στην πορεία όμως καταλαβαίνουν πως το ταξίδι τους αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού καλούνται να λύσουν εκεί ένα μυστήριο γύρω από το σπαθί του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Μα τι σχέση έχει όμως ο Μυστράς με το Βυζάντιο; Τι μυστικά κρύβει ένας παλιός πύργος στη Μάνη, στον οποίο θα μείνουν τα παιδιά για λίγες μέρες; Τι θα ανακαλύψουν στο μυστικό του δωμάτιο και πώς σε όλα αυτά μπορεί να τους βοηθά αόρατα ο θείος τους;

“Στο Μυστρά με πανσέληνο”

Στο δεύτερο βιβλίο “Ο πειρατής της Μονεμβασιάς” μια συγκλονιστική είδηση σε μια σκισμένη εφημερίδα που έπεσε στα χέρια τους τυχαία (ή και όχι τόσο τυχαία) θα οδηγήσει τους τρεις μικρούς ήρωες στη Μονεμβασιά. Εκεί θα μάθουν για την ιστορία της κλοπής της εικόνας του Ελκόμενου, θα γνωρίσουν μυστηριώδεις ξένους και θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τον φερόμενο ως κλέφτη να αρπάξει την παλιά, πολύτιμη εικόνα της Σταύρωσης.

“Ο πειρατής της Μονεμβασιάς”

Και τα δύο βιβλία της σειράς του συγγραφέα Γιώργου Αντωνάκη αποτελούν αστυνομικές περιπέτειες που απευθύνονται σε παιδιά μεγάλων τάξεων Δημοτικού και πάνω, αφού το κείμενο τους είναι εκτενές και σίγουρα θα κρατήσουν το ενδιαφέρον και την αγωνία τους μέχρι και την τελευταία σελίδα. Οι αναγνώστες μέσα από τα συγκεκριμένα βιβλία όχι μόνο θα μάθουν πολλά ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία για τις δύο αυτές περιοχές, στις οποίες εκτυλίσσεται η δράση, αλλά παράλληλα θα ταυτιστούν με τους μικρούς ήρωες και θα βιώσουν τις αξίες της παράδοσης, της συνεργασίας, της υπομονής και της πίστης. Με άλλα λόγια μέσα από το περίτεχνο "πάντρεμα" της λογοτεχνίας με την ιστορία θα αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες για τη βυζαντινή ιστορία του Μυστρά και της Μονεμβασιάς, ενώ θα έρθουν σε επαφή με έννοιες του βυζαντινού πολιτισμού, καθώς επίσης και με τα φαγητά των βυζαντινών και τον τρόπο ζωγραφικής των εικόνων τους! 

“Στο Μυστρά με πανσέληνο” και “Ο πειρατής της Μονεμβασιάς”

Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Εν Πλω προσφέρει 2 αντίτυπα του βιβλίου “Στο Μυστρά με πανσέληνο” και 2 αντίτυπα του βιβλίου “Ο πειρατής της Μονεμβασιάς” του Γιώργου Αντωνάκη! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Εν Πλω για τη δωροθεσία!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Εν Πλω στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ για ποιο από τα 2 βιβλία επιλέγετε κάνοντας tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 20/7/2018 έως 31/7/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι τέσσερις και θα κερδίσουν από ένα από τα δύο βιβλία που αναφέρονται παραπάνω.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν μήνυμα εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο, ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν στον νομό Αττικής, θα πρέπει να τα παραλάβουν από  το Βιβλιοπωλείο ΕΝ ΠΛΩ, Εμπορικό κέντρο Atrium, Χαρ. Τρικούπη 6-10, Αθήνα, τηλ. επικοινωνίας 2111198900. Αντιθέτως οι νικητές που κατοικούν στην επαρχία, θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Εν Πλω.
10. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
12. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
13. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Ευτέρπη Μυτιληναίου από το Κορίτσι Μάλαμα

_________________________________________________________________________________________________

Νηπιαγωγός, μαμά δυο ζουζουνιών, blogger, DIY maniac, αγαπά την οργάνωση και την οικονομία. Αγαπά να δουλεύει με τα παιδιά, τόσο στην τάξη όσο και στο σπίτι, και να τα βλέπει να εξελίσσονται!



Update
Νικήτριες:
Sevastoula Ntakoula
Κωνσταντίνα Δουμάνη
Κερδίζουν το βιβλίο "Στο Μυστρά με πανσέληνο"

Fwteini Afentoulidou
Paraskevi Mantziarli
Κερδίζουν το βιβλίο "Ο πειρατής της Μονεμβασιάς"







Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!