ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΜΩΡΑ: ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΗΛΙΕ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Το νέο βιβλίο "Επιστήμονες από μωρά: Γεια σου, ήλιε" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός ανήκει στη σειρά Stem και, όπως λέει ο τίτλος του, είναι ένα επιστημονικό βιβλίο που όμως απευθύνεται σε πολύ πολύ μικρά παιδιά. από μόλις ενός έτους!



Σας κάνει εντύπωση; Κι όμως! Το βιβλίο "Επιστήμονες από μωρά: Γεια σου, ήλιε" αναπτύσσει τη θεωρία της θερμοδυναμικής, μιας επιστήμης που μιλάει για τη θερμότητα και την ενέργεια. Καλά, μην τρομάζετε! Δεν θα δείτε μέσα τύπους και συναρτήσεις... δηλαδή ψέματα... έναν μικρό τύπο θα τον βρείτε, αλλά είναι τόσο απλός και κατανοητός που το παιδί σας θα τον καταλάβει πολύ εύκολα:


ΦΩΣ + ΝΕΡΟ + ΑΕΡΑΣ = ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ.



Εντάξει, ίσως όχι το παιδί του ενός έτους. αλλά από 2-3 ετών σίγουρα! Όμως όλα τα παιδιά θα εντυπωσιαστούν και θα διασκεδάσουν με τις τεράστιες εικόνες του βιβλίου, τα εντυπωσιακά χρώματα και τα αναλυτικά σχεδιαγράμματα (που θα τους εξηγήσουν με απλά λόγια οι γονείς τους), θα περάσουν όμορφα και θα μάθουν πως ο ήλιος ζεσταίνει όλη την φύση μεταφέροντάς της ενέργεια!


Το βιβλίο "Επιστήμονες από μωρά: γεια σου ήλιε" είναι ένα μικρό σε μέγεθος βιβλίο με χοντρά φύλλα από χαρτόνι και στρογγυλεμένες άκρες, οπότε είναι πραγματικά κατάλληλο και ασφαλές για αυτές τις ηλικίες, και επιπλέον μπορείτε να το έχετε συνεχώς μέσα στην τσάντα σας και να το διαβάζετε παρέα με το μικρό σας στη βόλτα, στην εκδρομή, στην παραλία! Πάντως η Ιωάννα μου το χάρηκε πολύ!


Γράφει η Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr

 ________________________________________________________________________________________________

Η Ευαγγελία Παπαρίζου είναι η καλλιτέχνης της παρέας, καθώς επιμελείται εξ ολοκλήρου το περιοδικό, αν και έχει σπουδάσει φυσιοθεραπεία και παιδαγωγικά! Σίγουρα τα άρθρα της θα τα λατρέψετε, αφού έχει έναν μοναδικό τρόπο να αναλύει τα πράγματα!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!