ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Το ολόφρεσκο "Το βιβλίο των διακοπών" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο ήρθε, για να κρατήσει συντροφιά τους καλοκαιρινούς μήνες σε όλα τα παιδάκια ηλικίας από 4 ετών! Και σήμερα έχουμε βιβλιοκριτική!

Βιβλίο με δραστηριότητες για τις διακοπές


"Το βιβλίο των διακοπών" περιλαμβάνει στις χαρούμενες, έγχρωμες σελίδες του πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, οι οποίες ποικίλουν σε επίπεδο δυσκολίας, από το να βρει το παιδί και να κυκλώσει τα καβουράκια μέσα σε μια γεμάτη οπτικά εικόνα, μέχρι να γράψει το όνομα του ψαρά που έπιασε τα περισσότερα ψάρια! Αυτός είναι και ο λόγος που κάνει το βιβλίο ενδιαφέρον και παράλληλα προσιτό, τόσο για παιδιά 4 όσο και 5 ετών.

Βιβλίο με δραστηριότητες για τις διακοπές

Στη μέση του βιβλίου θα βρούμε πολλά αυτοκόλλητα που χρησιμεύουν, για να υλοποιηθούν κάποιες από τις δραστηριότητες. Τα αυτοκόλλητα άλλωστε προκαλούν πάντα ενθουσιασμό στα παιδιά και το βέβαιο είναι ότι το παιδί μας θα θέλει να ξεκινήσει από αυτά!


Επίσης μέσα από "Το βιβλίο των διακοπών" τα παιδιά εξασκούν μαθηματικές έννοιες, όπως της αντιστοίχησης και της ταξινόμησης, ακονίζουν την παρατηρητικότητά τους, καλλιεργούν τη λεπτή κινητικότητα, αναπτύσσουν τη φαντασία τους και όλα αυτά με τρόπο διασκεδαστικό! Εκτός όμως από τις δομημένες δραστηριότητες στο βιβλίο περιέχονται και ανοιχτά φύλλα εργασίας, όπως το να δημιουργήσουν πυραύλους και εξωγήινους με τον συνδυασμό των αυτοκόλλητων που επιθυμούν!

Βιβλίο με δραστηριότητες για τις διακοπές

Με δυο λόγια "Το βιβλίο των διακοπών" είναι ένα διασκεδαστικό, καλοκαιρινό βιβλίο που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του παιδιού και θα μας συνοδεύσει με άνεση στις διακοπές, στις οικογενειακές μας εξόδους αλλά και στα άδεια, καλοκαιρινά πρωινά στο σπίτι!


Καλές διακοπές σε μικρούς και μεγάλους!


Γράφει η Ευτέρπη Μυτιληναίου από το Κορίτσι Μάλαμα

_________________________________________________________________________________________________

Νηπιαγωγός, μαμά δυο ζουζουνιών, blogger, DIY maniac, αγαπά την οργάνωση και την οικονομία. Αγαπά να δουλεύει με τα παιδιά, τόσο στην τάξη όσο και στο σπίτι, και να τα βλέπει να εξελίσσονται!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, Twitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!