ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΠΕΝΤΕ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΣΤΟ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Διαβάσαμε το βιβλίο "Πέντε εβδομάδες με το αερόστατο" από τη σειρά Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιούλιου Βερν του Αντώνη Παπαθεοδούλου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

-Κοιτάξτε το χάρτη της Αφρικής, αξιότιμοι συνάδελφοι. Οι ευρωπαίοι θαλασσοπόροι γυρίζουν την ήπειρο αυτή εδώ και χρόνια γύρω γύρω κι έχουν χαρτογραφήσει τα παράλιά της με λεπτομέρεια. Όμως ο χάρτης, έχει στη μέση μια μεγάλη… τρύπα! Τι υπάρχει εκεί, στην καρδιά της Αφρικής, κανείς δεν ξέρει. Όμως εγώ θα το ανακαλύψω! Όσοι το προσπάθησαν συνάντησαν τρομερά εμπόδια και σταμάτησαν…
-Και τι θα κάνετε Δόκτορα Φέρκγιουσον αν συναντήσετε κι εσείς εμπόδια; ρώτησε κάποιος από το πλήθος.
-Μα απλούστατα θα περάσω από πάνω τους, απάντησε ο Φέργκιουσον και το κοινό ξέσπασε σε γέλια και χειροκροτήματα.
Γιατί ο Δρ. Φέργκιουσον, είχε ένα παράτολμο σχέδιο…


Το βιβλίο "Πέντε εβδομάδες με το αερόστατο" είναι μια κλασική περιπέτεια του Ιουλίου Βερν, του μεγάλου οραματιστή και αγαπημένου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας μικρών και μεγάλων για πολλές γενιές, προσαρμοσμένη για πρώτη φορά για μικρά παιδιά ηλικίας 6+ μέσα από τη συγγραφική ματιά του Αντώνη Παπαθεοδούλου και την εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή στη σειρά Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιούλιου Βερν!

Πέντε εβδομάδες με το αερόστατο ή η γνώση είναι περιπέτεια!  Όντως η γνώση είναι περιπέτεια. Το ταξίδι και η ανάγκη για ανακάλυψη είναι περιπέτεια. Ποια είναι όμως τα σημαντικά εφόδια για ένα ταξίδι; Θάρρος, Γνώση, Περιέργεια, Φιλία, Πείσμα, Τόλμη. Ένα βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά πόσο σημαντική είναι η γνώση και η φιλία, και τα φέρνει σε επαφή με όρους, όπως χάρτης, ανακάλυψη, φυλές, έθιμα, εξερευνητές, Αφρική, Νείλος, αστρονομία, πυξίδα κ.α.


Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου κατόρθωσε να αποδώσει το πρωτότυπο, πολυσέλιδο γαλλικό κείμενο σε απλοποιημένη μορφή μόλις 36 σελίδων, για να γίνει πιο εύκολα κατανοητό από τους μικρούς αναγνώστες, ενώ την εικονογράφηση του βιβλίου έχει επιμεληθεί η Ίρις Σαμαρτζή: πλούσια ολοσέλιδη εικονογράφηση με έντονα χρώματα που δημιουργούν αντιθέσεις και εξάπτουν τη φαντασία των αναγνωστών! Εικόνα και κείμενο λοιπόν συμβαδίζουν και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών από την αρχή ως το τέλος της ιστορίας.


Tip: Μόλις διαβάσετε το βιβλίο, σχεδιάστε τον δικό σας χάρτη και οργανώστε το δικό σας ταξίδι για περιπέτεια!


Γράφει η Καίτη Μιχαλοπούλου από το Οι παραμυθένιες

_________________________________________________________________________________________________

Η Καίτη Μιχαλοπούλου είναι σύζυγος, blogger, εργαζόμενη νοσηλεύτρια, μαμά δύο δίδυμων κοριτσιών, για χάρη των οποίων ξεκίνησε να γράφει τα δικά της παραμύθια κι η αγάπη της αυτή για το γράψιμο έδωσε το όνομα στο προσωπικό της blog "Οι παραμυθένιες"! Αγαπά όσα την κάνουν να νιώθει παιδί!


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, Twitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!