ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑ ΣΕ ΠΟΥΛΙ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)

Το βιβλίο "Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί" της Ίγκριντ Σαμπέρ από τις Εκδόσεις Πατάκη αποτελεί τη νέα άφιξη στη βιβλιοθήκη μας. Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 χρονών και άνω και κέντρισε αμέσως την περιέργεια των παιδιών μου. 


Αρχικά ο τίτλος ήταν αρκετά δελεαστικός για εκείνα. Επιπλέον ξεφυλλίζοντάς το διαπιστώσαμε ότι η εικονογράφηση του Ισπανού Raúl Nieto Guridi ήταν εξίσου δελεαστική. Οι περισσότερες σελίδες του βιβλίου "Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί" περιλαμβάνουν σκίτσα ασπρόμαυρα που θυμίζουν αυτοσχέδιες ζωγραφιές. Ο εικονογράφος καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή των παιδιών και να περάσει τα μηνύματά του χωρίς πολλές λεπτομέρειες στην εικονογράφηση!


Όσον αφορά την υπόθεση του βιβλίου, θα ήθελα να σημειώσω ότι ξεφεύγει αρκετά από τα συνηθισμένα. Ένα μικρό αγόρι ανακαλύπτει ότι είναι ερωτευμένο με ένα κοριτσάκι από το σχολείο του. Πρόκειται για τη Φωτεινή που τη συναντά την πρώτη μέρα που πάει στο σχολείο. Η Φωτεινή αγαπά τα πουλιά και έτσι το μικρό αγόρι αποφασίζει να μεταμορφωθεί σε πουλί, για να τραβήξει την προσοχή της αγαπημένης του. Πιστεύει ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα γυρίσει η Φωτεινή να τον κοιτάξει που κάθεται στο πίσω θρανίο από εκείνη. Το μικρό αγόρι μεταμφιέζεται λοιπόν σε πουλί και μάλιστα φορά μια μεγάλη μάσκα που θυμίζει πουλί. Κυριευμένο από έρωτα κάνει σχέδια στο μυαλό του και πολλά όνειρα, στα οποία φυσικά πρωταγωνίστρια είναι η αγαπημένη του Φωτεινή.


Οι συμμαθητές του όμως αρχίζουν να τον κοροϊδεύουν, αλλά το μικρό αγόρι δεν το ενδιαφέρει καθόλου, καθώς είναι κυριευμένο από τα συναισθήματα αγάπης προς τη Φωτεινή. Εκείνο παραμένει ντυμένο ως πουλί περιμένοντας την αγάπη του. Και επιτέλους μετά από τόσες θυσίες η αγαπημένη του Φωτεινή τον παρατηρεί και αισθάνεται τα συναισθήματα που τρέφει το μικρό αγόρι για εκείνη. 

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα παραμύθι που μιλά για τη δύναμη της αγάπης και του έρωτα και τα "φτερά" που μπορεί να δώσει στους ερωτευμένους. Η πρώτη αγάπη είναι τόσο γλυκιά και τρυφερή στις καρδιές των ανθρώπων. Αυτό είναι και το μήνυμα της συγγραφέως Ίνγκριντ Σαμπέρ που αποτυπώνεται τόσο όμορφα σε αυτήν την ιστορία. Ένα βιβλίο που θα μπορούσε να διαβαστεί και από τους εφήβους, για να τους διδάξει την αληθινή αγάπη και σίγουρα και από τους ενήλικες, για να τους ταξιδέψει στα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα.


Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Τη μέρα που μεταμορφώθηκα σε πουλί" της Ίγκριντ Σαμπέρ! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Πατάκη για τη δωροθεσία!

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και Εκδόσεις Πατάκη στο Facebook.

2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ και κάντε tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 8/6/2018 έως 14/6/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό Familives καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν μήνυμα εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό GDPR περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία των νικητών θα λαμβάνονται πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη τους (μέσω προσωπικού μηνύματος στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook) και θα κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στον δωροθέτη με σκοπό την αποστολή του δώρου τους, χωρίς να κοινοποιούνται αυτά σε τρίτους σε καμία περίπτωση, ούτε να χρησιμοποιούνται για σκοπό άλλον πέραν της επικοινωνίας με τον δωροθέτη, ενώ μετά το πέρας του διαγωνισμού τα δεδομένα αυτά θα διαγράφονται!
9. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν στον νομό Αττικής, θα πρέπει να τα παραλάβουν από το βιβλιοπωλείο Πατάκη στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας, αρ. 65. Αντιθέτως οι νικητές που κατοικούν στην επαρχία, θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Πατάκη!
10. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
11. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
12. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
13. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog

________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.


Update
Νικήτριες:
Olga Paganou
Λία Μελαχροινού
Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, Twitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!