ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 2 (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Το βιβλίο Αγαπημένα κλασικά παραμύθια 2 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός αποτελεί τη νέα προσθήκη στη βιβλιοθήκη μας!


Όσα βιβλία κι αν υπάρχουν σε μια παιδική βιβλιοθήκη αδιαμφισβήτητα δεν πρέπει να λείπουν τα κλασικά παραμύθια. Εκείνα που διαβάζαμε και μαθαίναμε και εμείς μικροί και μεγαλώσαμε μαζί τους. Ας ταξιδέψουν λοιπόν και τα παιδιά μας στον φανταστικό κόσμο των κλασικών παραμυθιών. Και αυτό προσπαθώ κι εγώ με τα παιδιά μου. Προς Θεού, σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποτιμήσω τα βιβλία γνώσεων, συμπεριφοράς ή συναισθημάτων ή ακόμη τις απλές ιστοριούλες, αλλά θα ήθελα τα παιδιά μου να γνωρίζουν τις ιστορίες που με αυτές μεγάλωσαν γενιές και γενιές. 


Σε ένα βιβλίο 120 σελίδων που απευθύνεται σε ηλικίες από 3 έως 6 ετών (ή και παραπάνω) τα παιδιά γνωρίζουν αγαπημένα κλασικά παραμύθια, όπως την Ωραία Κοιμωμένη, τον Τζακ και η φασολιά, τα τρία γουρουνάκια, την κυρία Χόλε, τα επτά κατσικάκια, την Τοσοδούλα και τη μικρή γοργόνα Αριέλ. 


Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως τα παιδιά εκτός των άλλων βιβλίων και παραμυθιών πρέπει να γνωρίζουν και τα κλασικά παραμύθια. Και τι καλύτερο λοιπόν από έναν τόμο που περιέχει αρκετά από αυτά συγκεντρωμένα; Όλα ταιριασμένα με την υπέροχη εικονογράφηση -με έντονα χρώματα και όμορφα σχέδια- που μεταφέρει τους μικρούς αναγνώστες στον μαγικό ονειρόκοσμο των παραμυθιών και τους εξάπτει τη φαντασία και την περιέργεια. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί και ο πρώτος τόμος της σειράς.



Γράφει η Νίκη Γυφτογιάννη από το Mama-Farma

 ________________________________________________________________________________________________

Η Νίκη Γυφτογιάννη είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών, ενός κοριτσιού και ενός αγοριού, 5 και 2 ετών αντίστοιχα. Επίσης είναι τελειόφοιτη Κοινωνιολογίας. Το blog της γεννήθηκε σχεδόν τυχαία, σε μία προσπάθεια να γεμίσει ευχάριστα τον ελάχιστο χρόνο που αφήνει σε μια γυναίκα η μητρότητα. Μέσω του blog της μοιράζεται διάφορες στιγμές της καθημερινότητας, όπως και προϊόντα που τους αρέσουν ως οικογένεια, δίνοντας έμφαση στον ποιοτικό χρόνο που μπορεί να περάσει ένας γονιός με το παιδί του.


Δείτε επίσης:


Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!