ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ ΠΑΙΔΙΚΑ)

Στις 23 Απριλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ενός από τους πιο αγαπητούς αγίους της Ορθοδοξίας. Με αφορμή λοιπόν τη γιορτή του Αγίου, το βιβλίο "Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος - Ένα θαύμα, ένα παιχνίδι" της Άννας Ιακώβου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άθως Παιδικά είναι μια καλή ευκαιρία, για να γνωρίσουμε καλύτερα τον Άγιο μαζί με τα παιδιά μας. Εκτός όμως από βιβλιοκριτική θα έχουμε και διαγωνισμό!


Το βιβλίο "Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος - Ένα θαύμα, ένα παιχνίδι" με ελκυστική αφήγηση που θυμίζει παραμύθι μάς εξιστορεί το πιο γνωστό θαύμα του Αγίου, κατά το οποίο σκότωσε τον τρομερό δράκο, έσωσε τη βασιλοπούλα και έκανε μια ολόκληρη πόλη να πιστέψει στον Θεό και να βαπτιστεί. Ποιο παιδί λοιπόν δεν εντυπωσιάζεται από την ιστορία αυτή και δεν αναγνωρίζει έπειτα παντού τη μορφή του Αγίου καβάλα στο άλογο και κρατώντας δόρυ στο χέρι του;


Στο τέλος του βιβλίου συμπεριλαμβάνεται πολύ συνοπτικά ολόκληρος ο βίος του Αγίου Γεωργίου, κάποιες πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον Άγιο, όπως το γεγονός ότι τον αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά και μάλιστα εκείνος πάντα τα προστατεύει, καθώς και το Απολυτίκιό του. Το βιβλίο γίνεται ακόμη πιο προσιτό στα παιδιά μέσα από τις σχετικές χρωμοσελίδες που εμπεριέχονται και το παζλ που απεικονίζει με βυζαντινό ύφος και ζωηρά χρώματα το θαύμα με τον δράκο. Ιδανικό δώρο λοιπόν όχι μόνο για τα παιδιά που φέρουν το όνομα του Αγίου αλλά και για κάθε σπίτι που αγαπά και ευσεβείται τον Άγιο Γεώργιο. Το βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες 5+.


Επίσης στη σειρά "Βίοι Αγίων για παιδιά" των Εκδόσεων Άθως Παιδικά θα βρούμε και το βιβλίο "Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος", το οποίο περιέχει ολόκληρο τον βίο του Αγίου Γεωργίου γραμμένο σε 15 σελίδες.


Στο βιβλιαράκι "Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος" με κείμενο λιτό και ακριβές εξιστορείται η ιστορία του γενναίου στρατιώτη που με σύμμαχό του το θάρρος και την πίστη του στον Θεό αντιμετώπισε δράκους, σκληρούς άρχοντες και πολλές δοκιμασίες, ενώ δε δίστασε να δώσει και τη ζωή του, για να διατηρήσει την ελευθερία του προσώπου του. Στο τέλος του βιβλίου επίσης συμπεριλαμβάνονται επιπλέον δραστηριότητες μεταξύ των οποίων και επιτραπέζιο παιχνίδι με ερωτήσεις. Το βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες 5+.Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Άθως Παιδικά προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος - Ένα θαύμα, ένα παιχνίδι" της Άννας Ιακώβου! Ευχαριστούμε θερμά για τη δωροθεσία!


Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Άθως στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ κάνοντας tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 20/4/2018 έως 23/4/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν μήνυμα εντός 2 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν στον νομό Αττικής θα πρέπει να τα παραλάβουν από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Σταμούλη (Αβέρωφ 2, απέναντι από το Πολυτεχνείο, Αθήνα). Οι νικητές που κατοικούν στην επαρχία θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Σταμούλη.
9. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
10. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
11. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
12. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία!


Γράφει η Ευτέρπη Μυτιληναίου από το Κορίτσι Μάλαμα

_________________________________________________________________________________________________

Νηπιαγωγός, μαμά δυο ζουζουνιών, blogger, DIY maniac, αγαπά την οργάνωση και την οικονομία. Αγαπά να δουλεύει με τα παιδιά, τόσο στην τάξη όσο και στο σπίτι, και να τα βλέπει να εξελίσσονται! 


Update
Νικήτριες:
Γεύση Ακούτα
Lali Okruashvili-magdalaniΚαι μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε Facebook, Instagram, Twitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!