ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ο ΤΥΡΑΝΝΟΧΑΖΟΥΛΗΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA)

Φαινομενικά ο όρος σχολικός εκφοβισμός έχει μπει στη ζωή μας μόλις τις τελευταίες δεκαετίες. Ή μήπως όχι; Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική και διαγωνισμό για το νέο βιβλίο "Ο Τυραννοχαζούλης. Μια προϊστορική ιστορία εκφοβισμού" των Gilles Chouinard & Rogé από τις Εκδόσεις Gema!

Οι δημιουργοί του βιβλίου Gilles Chouinard & Rogé σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα παραμύθι με κεντρικό ήρωα έναν μικρό δεινόσαυρο, τον Τυραννούλη. Ο Τυραννούλης δέχεται καθημερινά τις κοροϊδίες και τα πειράγματα του μεγάλου Τυράνναρου, και εξαιτίας αυτής της κατάστασης είναι πολύ στενοχωρημένος και νιώθει απομονωμένος. Δεν το αναφέρει όμως ούτε καν στους γονείς του! Μόνο περιμένει να έρθει το καλοκαίρι, να τελειώσει το σχολείο και έτσι να απαλλαχθεί από τον μεγάλο Τυράνναρο. Το καλοκαίρι δεν αργεί να έρθει, αλλά μια νέα περιπέτεια θα φέρει πάλι τον μικρό Τυραννούλη αντιμέτωπο με τον συμμαθητή του, τον μεγάλο Τυράνναρο. Τι είναι εκείνο που θα αλλάξει τη σχέση των δυο δεινοσαύρων; Πώς θα εξελιχθεί η σχέση τους άραγε; 

Πρόκειται για μια πολύ καλογραμμένη ιστορία για παιδιά της πρώτης σχολικής ηλικίας, η οποία αναφέρεται στον σχολικό εκφοβισμό και στα συναισθήματα του θύματος. Μιλάει χαρακτηριστικά για την απομόνωση, τη μοναξιά και τη λύπη που νιώθει το πρόσωπο που δέχεται τον εκφοβισμό, όμως περνά και το μήνυμα ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, μόνο αν το επιδιώξει το ίδιο το θύμα! Η γλώσσα του βιβλίου περιλαμβάνει εύκολο λεξιλόγιο, κατανοητό από τα παιδιά της ηλικίας, στην οποία απευθύνεται. Η δε εικονογράφηση είναι "γουστόζικη", θα έλεγα, καθώς και έχει ωραίους συνδυασμούς αποχρώσεων, ενώ τονίζει με έντονα χρώματα τους ήρωες, ειδικά τα προσωπάκια τους, ακριβώς, για να τονίσει τα συναισθήματά τους! Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω.

Το Familives σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Gema προσφέρει σε τρεις τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ο Τυραννοχαζούλης. Μια προϊστορική ιστορία εκφοβισμού" των Gilles Chouinard & Rogé! Ευχαριστούμε θερμά τις Εκδόσεις Gema για τη δωροθεσία!


Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Gema στο Facebook.
2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ κάνοντας tag φίλους σας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

* Προαιρετικά κάντε κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 26/2/2018 έως 4/3/2018 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο όσοι διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Οι νικητές θα είναι τρεις και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
7. Οι νικητές θα ενημερωθούν με νέο σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook και θα πρέπει να στείλουν μήνυμα εντός 3 ημερών στο inbox της σελίδας Familives στο Facebook. Όλη η επικοινωνία μαζί τους θα γίνεται μόνο γραπτώς κι όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, π.χ. τηλεφωνικώς! Αν δεν επικοινωνήσουν μέσα σε 3 μέρες, για να κατοχυρώσουν τα δώρα τους, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Οι νικητές που κατοικούν στον νομό Αττικής θα πρέπει να τα παραλάβουν από την έδρα των Εκδόσεων Gema: Μαρασλή 3 από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-15:00 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2107258350Οι νικητές που κατοικούν στην επαρχία θα τα παραλάβουν ταχυδρομικώς και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Gema.
9. Τα δώρα δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
10. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
11. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.
12. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.


Καλή επιτυχία!


Γράφει η Μαρία Γεωργακού από το Beauty Harmony Blog

________________________________________________________________________________________________

Η Μαρία Γεωργακού είναι μαμά, σύζυγος, αισθητικός, αρωματοθεραπεύτρια, ρεφλεξολόγος και blogger.


Χορηγοί επικοινωνίας:
kerdiseto.gr
saveandwin.gr

Update
Νικητές:
Kostas Kampoyris
Sofia Markou
Katerina Kaira





Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!