ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ: ΚΙΒΩΤΟΣ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ)

Το νέο βιβλίο "Κιβωτός" του συγγραφέα Χρήστου Δημόπουλου από τις Εκδόσεις Ψυχογιός το διαβάσαμε πρόσφατα με τις κόρες μου και μας άρεσε ιδιαιτέρως. Σήμερα λοιπόν έχουμε βιβλιοκριτική!



Η ιστορία αναφέρεται σε δύο αγόρια, τον Τσίχλα και τον Σουγιά, όπως είναι τα παρατσούκλια τους, που καθημερινά συναντιούνται και περιφέρονται στην πλατεία, η οποία αποτελεί όλο τους τον κόσμο. Μόνη τους έγνοια είναι να βρίσκονται μεταξύ τους, να κάνουν σκανταλιές και πού και πού να παίζουν λίγο μπάσκετ με τη φθαρμένη μπάλα τους, βάζοντας καλάθια στο στεφάνι που έχουν καρφώσει στον κορμό ενός πεύκου στο πίσω μέρος της εκκλησίας. Κάθε φορά που η μπάλα τους καταλήγει στα τοξωτά παράθυρα της εκκλησίας, στην πόρτα της ή στο καμπαναριό, ο ιερέας τούς κυνηγά αγανακτισμένος κι εκείνα τρέχουν να ξεφύγουν.

Όταν όμως στην εκκλησία έρχεται ένας νεαρός ιερέας με νέα μυαλά και νέες αντιλήψεις, η ζωή τους αλλάζει κι αποκτά νόημα. Ο πατήρ Αντώνιος καλοδέχεται τα δυο παιδιά, τα συμβουλεύει, τα βάζει στο σπίτι του και μαζί με την πρεσβυτέρα του τα περιποιείται. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι παίζει μαζί τους μπάσκετ και κάνει παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά που συχνάζουν στην πλατεία, ενώνονται όλοι μαζί και φτιάχνουν μια ομάδα, με όραμα και με στόχους, δίνοντάς της το όνομα: "Κιβωτός τους κόσμου"! Τα δυο παιδιά αλλά και τα υπόλοιπα που αποτελούν την ομάδα νιώθουν ότι ανήκουν κάπου, κάνουν όνειρα, αισθάνονται την αγάπη, τη φροντίδα και την προστασία του νεαρού ιερέα και φυσικά ότι υπάρχει κάποιος δίπλα τους, για να τα καθοδηγεί και να τα συμβουλεύει.

Πρόκειται για ένα ευχάριστο βιβλίο που μιλάει για τη φιλανθρωπία και για το πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου, αν έχει κάποιον να τον καθοδηγήσει, να δώσει νόημα στη ζωή του και να τον βοηθήσει να θέσει στόχους.

Το βιβλίο "Κιβωτός" ανήκει στη σειρά βατόμουρο και είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 7-8 ετών.


Το βιβλίο αναφέρεται στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού με το όνομα "Κιβωτός του Κόσμου", που απευθύνεται στα μικρά απροστάτευτα παιδιά που βιώνουν συνθήκες δύσκολες, όπως η παραμέληση και η εγκατάλειψη. Ο Οργανισμός ιδρύθηκε το 1998 από τον νεαρό τότε Πατήρ Αντώνιο, ο οποίος είναι υπαρκτό πρόσωπο και συνεχίζει το δύσκολο έργο του μέχρι σήμερα. Η Κιβωτός αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το μεγάλωμα και την ανατροφή των ανήλικων παιδιών στα τέσσερα σπίτια φιλοξενίας που διαθέτει. 

Να σημειώσουμε ότι τα έσοδα του εκδοτικού οίκου και του συγγραφέα από την παρούσα έκδοση θα διατεθούν για τη στήριξη της Μ.Κ.Ο. Κιβωτός του Κόσμου!


Γράφει η Σωτηρία Μπιλιανού από το My Little World

 ___________________________________________________________________________________________________________________________

Η Σωτηρία Μπιλιανού είναι σύζυγος, εργαζόμενη, crafter, blogger και πάνω από όλα μαμά της Ελένης και της Έλλης. Το επάγγελμά της είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα Χρηματοοικονομικά, όμως αυτό που της αρέσει περισσότερο είναι να ασχολείται δημιουργικά με τα παιδιά της και να περνάει πολύ χρόνο μαζί τους, να παίζουν, να μαθαίνουν, να χαίρονται. Θα τη βρείτε στο blog της να μοιράζεται ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, κατασκευές, συνταγές, σκέψεις, ταξίδια.


Και μην ξεχνάτε:
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter & Google+, για να μη χάνετε κανένα post!