ΕΛΗΞΕ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Familives ξεκινά διαγωνισμός για το βιβλίο "Το σχολείο πάει σχολείο" από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος!

Αλήθεια, τι μπορεί να πει κάποιος για αυτό το τόσο τρυφερό, συγκινητικό κι επίκαιρο βιβλίο με τίτλο "Το σχολείο πάει σχολείο" ("School’s First Day of School", στον πρωτότυπο τίτλο του) του συγγραφέα Rex Adam, που έχει ήδη δεχτεί τόσες καλές κριτικές! Καταρχάς πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο που ήταν στη λίστα με τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς της Washington Post και του Publishers Weekly και ταυτόχρονα υπογράφεται από δύο σημαντικά ονόματα: από τον πολυβραβευμένο εικονογράφο Robinson Christian (έπαινος Caldecot 2016, μετάλλιο Newbery 2016) και τον βραβευμένο και αγαπημένο συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου ως προς τη μετάφραση/απόδοσή του στα ελληνικά.

Ας περάσουμε όμως στο θέμα του βιβλίου: Όπως ένα μικρό παιδάκι πάει για πρώτη φορά στο σχολείο κι έχει πολύ αγωνία για το αν θα του αρέσει το σχολείο, αν θα κάνει φίλους, αν θα του λείπει η μαμά του κι αν θα το προσέχουν, έτσι και το σχολείο ζωντανεύει στα μάτια των παιδιών κι έχει κι αυτό τον ίδιο φόβο για κάθε νέο ξεκίνημα! Το σχολείο χτίστηκε πριν από λίγο καιρό κι έφτασε η ώρα να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχτεί τα παιδιά, δεκάδες παιδιά, που τρέχουν, φωνάζουν, γελούν και κάνουν τόσο θόρυβο! Έχει μεγάλο φόβο κι αγωνία για το πώς θα είναι η πρώτη μέρα στο σχολείο και χίλιες σκέψεις το κυριεύουν! Θα αρέσει στα παιδιά; Θα το αγαπήσουν; Θα του φερθούν όμορφα; Τα παιδιά είναι πολλά, ατίθασα. Σε πολλά παιδιά αρέσει το σχολείο, όμως κάποια άλλα κλαίνε και λένε ότι δεν τους αρέσει το σχολείο... Έτσι εκείνο, το σχολείο, δεν ξέρει τι να κάνει!

Μέσα από τις σκέψεις λοιπόν του σχολείου περιγράφεται μια ιστορία που λίγο πολύ όλοι έχουμε αισθανθεί μικροί και μεγάλοι, είτε πρόκειται για την πρώτη μέρα στο σχολείο, είτε για την πρώτη μέρα στη δουλειά, είτε για την πρώτη μέρα σε μια ξένη χώρα κτλ. Ο φόβος για κάθε νέα αρχή είναι για όλους τους ανθρώπους ίδιος, αν και κάπως μεγαλύτερος στα παιδιά που προσπαθούν να διαχειριστούν όλα εκείνα τα έντονα συναισθήματα που τα κατακλύζουν σε κάθε νέο τους ξεκίνημα!Πρόκειται για ένα πολύ τρυφερό παιδικό βιβλίο, με πολύ όμορφη και πολύχρωμη εικονογράφηση, που στο τέλος αφήνει μια νότα ανακούφισης και αισιοδοξίας! Αμέσως μόλις το διάβασα ήθελα να το παρουσιάσω γνωρίζοντας ότι αυτόν τον καιρό πολλά παιδάκια και γονείς θα έχουν τους ίδιους φόβους και αγωνίες για τη νέα σχολική χρονιά και γενικά για κάθε καινούργια αρχή!

Καλή Σχολική Χρονιά σε όλα τα παιδάκια!

Συγγραφέας: Rex Adam


Εικονογράφος: Robinson Christian

Μεταφραστής/Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Σελίδες: 40

Ηλικία: 4 ετών και άνω

*Το κείμενο της παρούσας βιβλιοκριτικής πρωτοδημοσιεύτηκε στις 11/9/17 στο προσωπικό μου blog εδώ, για να συμπέσει με την έναρξη των σχολείων!


Το Familives σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος προσφέρει σε έναν τυχερό αναγνώστη ένα αντίτυπο του βιβλίου "Το σχολείο πάει σχολείο" του Rex Adam! Ευχαριστούμε θερμά για τη δωροθεσία!


Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:

1. Κάντε like στις σελίδες Familives και  Εκδόσεις Παπαδόπουλος στο Facebook.

2. Γράψτε σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook εδώ.

* Προαιρετικά κάντε δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού που θα βρείτε στο Facebook.


ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητο να κάνετε Like στις σελίδες Familives και Εκδόσεις Παπαδόπουλος στο Facebook, καθώς και να γράψετε ένα Σχόλιο στη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook.
*Συμμετοχές που δεν θα έχουν ακολουθήσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από 22/9/2017 έως 28/9/2017 στις 23:59 μ.μ.
3. Συμμετοχή μπορούν να λάβουν μόνο άτομα άνω των 18 ετών που διαμένουν εντός Ελλάδας και δεν είναι αρθρογράφοι ή συντάκτες (μόνιμοι ή guest) στο περιοδικό καθώς και α΄ βαθμού συγγενείς αυτών.
4. Επιτρέπεται μία συμμετοχή ανά άτομο και προφίλ Facebook.
5. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής commentpicker.com μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
6. Ο νικητής θα είναι ένας και θα κερδίσει το δώρο του διαγωνισμού.
7. Ο νικητής θα ενημερωθεί με προσωπικό μήνυμα στο Facebook. Αν δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες, για να κατοχυρώσει το δώρο του, η κλήρωση θα επαναληφθεί.
8. Η παραλαβή του δώρου θα γίνει ως εξής: Αν ο νικητής κατοικεί στην Αθήνα, θα πρέπει να το παραλάβει από το Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, οδός Μασσαλίας 14, Αθήνα, καθημερινά 09:00-16:00. Αντιθέτως αν ο νικητής κατοικεί στην επαρχία, θα το παραλάβει με courier και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
9. Το δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα είδη. 
10. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού.
11. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το familives.gr δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
12. Οι προωθήσεις στο Facebook πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής: α. Δήλωση απαλλαγής ευθύνης του Facebook, συμπληρωμένη από κάθε συμμετέχοντα. β. Δήλωση ότι η προώθηση δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το Facebook, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Καλή επιτυχία!



Γράφει η Σωτηρία Μπιλιανού από το My Little World

 ___________________________________________________________________________________________________________________________

Η Σωτηρία Μπιλιανού είναι σύζυγος, εργαζόμενη, crafter, blogger και πάνω από όλα μαμά της Ελένης και της Έλλης. Το επάγγελμά της είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα Χρηματοοικονομικά, όμως αυτό που της αρέσει περισσότερο είναι να ασχολείται δημιουργικά με τα παιδιά της και να περνάει πολύ χρόνο μαζί τους, να παίζουν, να μαθαίνουν, να χαίρονται. Θα τη βρείτε στο blog της να μοιράζεται ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, κατασκευές, συνταγές, σκέψεις, ταξίδια.

Χορηγοί επικοινωνίας:

Update:
Νικήτρια
Φανή Δρούγκα



Και μην ξεχνάτε: 
Ακολουθήστε το Familives σε FacebookInstagramTwitter Google+, για να μη χάνετε κανένα post!