ΕΛΗΞΕ - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΘΩΜΑΣ Q.BIT: ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΟΠΤΡΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ)


Μετρώντας αντίστροφα για το κλείσιμο των σχολείων προτείνουμε βιβλία που θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς μας φίλους το καλοκαίρι! Ξεκινάμε με βιβλιοκριτική & διαγωνισμό για το εφηβικό βιβλίο "Θωμάς Q.Bit: Ταξιδιώτης στο κάτοπτρο του χρόνου" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από τις Εκδόσεις Πατάκη

Ο Θωμάς, ένα αγόρι στην εφηβεία, με λιγοστούς φίλους, περνάει την ημέρα του κλεισμένος στο δωμάτιό του παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια και "σερφάροντας" στο διαδίκτυο ως χάκερ. Όταν διεισδύει στα ηλεκτρονικά αρχεία μιας μεγάλης εταιρείας ηλεκτρονικών παιχνιδιών, θέλει πάση θυσία να δοκιμάσει ένα νέο παιχνίδι που θα τον ταξιδέψει στο χρόνο και συγκεκριμένα πίσω στο 1944. Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται, όπως τα είχε υπολογίσει. Θα βρεθεί στο παρελθόν, θα αποκομίσει εμπειρίες που ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί, θα βιώσει τα γεγονότα μιας άλλης εποχής, θα αισθανθεί χαρά, φόβο, αγωνία, έξαψη και θα «δεθεί» με ανθρώπους που δεν γνωρίζει, εάν υπήρξαν στην πραγματικότητα. Έτσι θα εκτιμήσει το πολύτιμο δώρο της ζωής και θα παλέψει για ιδανικά, όπως η ελευθερία. Επίσης θα ζήσει μία έντονη περιπέτεια που θα τον κάνει να αναρωτηθεί, εάν ήταν όλα αληθινά ή απλά στη σφαίρα της φαντασίας του, εάν μπορεί να ταξιδέψει πραγματικά στον χρόνο, κι αν θα ξαναγίνει ο Θωμάς που ήταν πριν από όλα αυτά.

Το βιβλίο "Θωμάς Q.Bit: Ταξιδιώτης στο κάτοπτρο του χρόνου" είναι ένα εφηβικό βιβλίο φαντασίας για νέους 9-18 ετών, που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας προβληματίζει με τα ερωτήματα που θέτει. Είναι επίσης κι ένα βιβλίο περιπέτειας που κρατάει τον αναγνώστη σε εγρήγορση από την αρχή μέχρι το τέλος, που "πλέκει" το παρόν με το παρελθόν και μας φέρνει αντιμέτωπους με γεγονότα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ροή της ιστορίας. Πρόκειται για ένα πολύ καλό ανάγνωσμα, που αν και εφηβικό, μου κράτησε αρκετά το ενδιαφέρον! Μόνο που έχω την εντύπωση ότι απευθύνεται σε παιδιά μεγαλύτερα από 9 ετών, καθώς μιλάει και περιγράφει γεγονότα που -κατά τη γνώμη μου- σε τέτοια ηλικία δεν έχουν την ωριμότητα να τα επεξεργαστούν και να τα αφομοιώσουν!

Σε συνεργασία λοιπόν με τις Εκδόσεις Πατάκη κάνουμε διαγωνισμό προσφέροντας σε δύο τυχερούς αναγνώστες από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Θωμάς Q.Bit: Ταξιδιώτης στο κάτοπτρο του χρόνου" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από τις Εκδόσεις Πατάκη!


Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα που ακολουθεί, αρκεί να διαβάσετε και να συμφωνήσετε με τους παρακάτω όρους!

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:
1. Οι Εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν στους αναγνώστες του περιοδικού δύο αντίτυπα του βιβλίου: "Θωμάς Q.Bit: Ταξιδιώτης στο κάτοπτρο του χρόνου" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.
2. Ο διαγωνισμός έχει διάρκεια από τις 24/05/2017 έως τις 29/05/2017 στις 23:59 μ.μ.
3. Γίνονται δεκτές συμμετοχές μόνο από την Ελλάδα.
4. Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας Google, που ακολουθεί, και των βημάτων που αναφέρονται δηλαδή:
α) Συμπλήρωση έγκυρου email, στο οποίο θα γίνει η ενημέρωση του νικητή.
β) Συμπλήρωση ονοματεπώνυμου (Για να φανεί, κατεβάστε την μπάρα κύλισης που βρίσκεται στα δεξιά.).
Συμμετοχές που δεν θα έχουν συμπληρώσει οπωσδήποτε τα δύο πρώτα βήματα του διαγωνισμού ή θα τα έχουν συμπληρώσει ελλιπώς, δεν θα είναι έγκυρες.
5. Like και Δημόσια κοινοποίηση της φωτογραφίας του διαγωνισμού στο Facebook, η οποία βρίσκεται εδώ.
6. Like στις σελίδες Familives και Εκδόσεις Πατάκη στο Facebook.
7. Η κλήρωση θα γίνει μέσω της εφαρμογής Random.org μετά τη λήξη του διαγωνισμού.
8. Οι νικητές θα είναι δύο και θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του διαγωνισμού.
9. Μετά τη λήξη του διαγωνισμού το blog familives.gr δεν φέρει καμία άλλη ευθύνη πέρα από τη διοργάνωση του διαγωνισμού.
10. Η παραλαβή των δώρων θα γίνει ως εξής: Για τους νικητές που κατοικούν εντός Αττικής, θα πρέπει να παραλάβουν από το Βιβλιοπωλείο Πατάκη στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας αρ. 65. Για τους νικητές που κατοικούν εκτός Αττικής, ο δωροθέτης θα αποστείλει τα δώρα ταχυδρομικά και τα έξοδα αποστολής βαρύνουν το δωροθέτη.
11. Οι νικητές θα ενημερωθούν μέσω email. Αν κάποιος δεν επικοινωνήσει μέσα σε 2 μέρες, η κλήρωση θα επαναληφθεί.


Καλή επιτυχία!

Γράφει η Σωτηρία Μπιλιανού από το My little world