15 ΜΑΐΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.

via

Ο ετήσιος αυτός εορτασμός υποδηλώνει τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Μάλιστα θέμα του φετινού εορτασμού για το 2017 είναι: "Οικογένειες, εκπαίδευση και ευημερία". Επιπλέον όμως ειδικά φέτος αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εορτάζεται μια μέρα μετά τη Γιορτή της Μητέρας

Στο πλαίσιο λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας της Οικογένειας στις 15 Μαΐου 2017 το Τμήμα του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού (ΚΟΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» οργανώνει από τις 15/05/2017 ως και τις 19/05/2017 δράσεις ενημέρωσης που αφορούν την οικογένεια. Η δημιουργία της αφίσας του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού έχει ως στόχο τη γνωστοποίηση του καθημερινού έργου του ΚΟΠ και την επισήμανση του πολυδιάστατου χαρακτήρα του, αφού ενημερώνει και συμβουλεύει για τη δημιουργία της οικογένειας με οδηγίες για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και τα χρόνια κληρονομικά νοσήματα. Βοηθάει στην ανάπτυξη της οικογένειας με προγραμματισμένες κυήσεις και μεθόδους αντισύλληψης. Στηρίζει το ζευγάρι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης με μαθήματα ψυχοπροφύλαξης και θηλασμού. Δίνει οδηγίες για τη υγεία της γυναίκας κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας και της εμμηνόπαυσης. Στηρίζει και συμβουλεύει τις μονογονεϊκές οικογένειες. Η σωματική υγεία της γυναίκας, του άνδρα και του παιδιού κι η ψυχική ισορροπία τους είναι ο απώτερος στόχος όλων των στελεχών του Τμήματος. Οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΚΟΠ: Δελφών 124, Θεσσαλονίκη. Βλ. περισσότερα εδώ.